Перейти до вмісту

Denka

Форумчанин
  • Публікації

    6 671
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    3

Усі публікації користувача Denka

  1. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Мені нікуди грести. Співвідношення EUR/USD 83/17% в валютному кошику....
  2. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Погонит ещё ниже только подтвердит неадекватность. А насчёт девальвации ,она будет ,но не управляемая. Цікаво, де сьогодні згубилися бики?
  3. Про те, що олія - біржовий товар, про ціни які були 2 роки томі і зараз нічого не чули?
  4. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    UX він такий. В ньому треба дуже добре розбиратися і без війни))).
  5. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Дефолт розглядається по вже реструктуризованим 2015 року єврооблігаціям, якщо не буде їх повторної реструктуризації. І я так розумію, що в них форс-мажор прописаний. І там дохідність 8-9% - явно не ринкова, бо до реструктуризації були папери під 7-8%, бо тоді ще уряду азарова треба було позичити гроші за будь-яку ціну. Я про те, що власники єврооблігацій дуже добре усвідомлювали всі ризики, коли з 2014 роки тримали акції воюючої країни.
  6. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    От і я дивлюся на всі ці танці +3 відсотки вгору, -2 відсотки вниз. І думаю, а чи не варто ситіти в якомусь пакетні (валюта/гривня) середньотермінових (1-2 роки) ОВДП і не робити багато зайвих рухів.
  7. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    @Mozart в мене, наприклад, 20% від ліквідних активів (кеш, ОВДП, поточні рахунки, депозити) - це акції з індексу UX. Але в мене весь ліквідний пакет - це лише 1/3, бо приблизно 2/3 - це не первинна нерухомість(тобто я не рахую нерухомість, яку використовую для проживання). Чи варто акцентувати на чомусь, що становить 5-7% від активів - ні, не варто. Єдине зауваження, що на інвестиціях в акції в 2015-2017 роках заробив х3 бо знав як це робиться. На гривнєвих депозитах/ОВДП х3 не заробиш ніколи.
  8. Denka

    Так ли всё хреново?

    Хтось географію не вчив і забув про ліси, болота, заболочені пойми річок.
  9. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    В цьому пакеті близько 10 млрд. дол. прямої бюджетної допомоги. Цього більш аніж достатньо, щоб врівноважити бюджет на 2024 рік та на початок 2025 року так як 3 місяці цього року ми вже прожили без бюджетної допомоги США.
  10. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    До питання скільки нам необхідно зовнішнього фінансування. https://news.finance.ua/ua/prem-yer-ministr-ozvuchyv-summu-neobhidnoi-na-cey-rik-dopomohy-dlya-ukrainy Тобто місячна потреба - це десь 3 млрд. доларів на місяць.
  11. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    На мою думку, у випадку затвердження допомоги США буде досить різкий рух курсу донизу приблизно на 1 гривню.
  12. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Кредита чи не кредита - в коротко- та середньотерміновому аспекті щодо курсу валют це нічого не змінює.
  13. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Крім "керованої девальвації" є ще таргетування інфляції - до 5 відсотків. А інфляція зараз пригальмує бо впали світові ціни на продовольство (грошові показники експорту це також знизить). Інше питання, що якщо в США інфляція зараз десь 3.5%, а в нас лют 24/лют 23 - 4.3%, то навіть 2% річної девальвації - це забагато. Якщо підняти ставку - можна взагалі від'ємну інфляцію отримати. Тому ставку підіймати ніхто не буде.
  14. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Справа в тому, що вже немає коротких гривнеєвих ОВДП для інвестування гривні. Є дуже короткі - з погашенням на початку червня. І є до жовтня. До липня-серпня немає нічого.
  15. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Завдяки продажу валюти сільгоспвиробниками і більш суттєві експортні надходження через стійку зовнішню морську торгівлю.
  16. Все дуже просто для тих, хто стикався з державними та бюджетними фінансами. Держпідприємство підпадає під достатньо жорстке нормативно-правове регулювання, паперові дибілізми. Акціонерне товариство підпадає під законодаство для корпоративного управління. Укрзалізниця з грудня 2015 року АТ. Якісь частки акціонерного капіталу комусь продали?
  17. Мова не йде про ворогів. Мова йде про злочини за порушення податкового кодексу. Ті хто порущує в особливо виликих розмірах - вже кримінальні злочинці за ККУ.
  18. Якщо навіть дивитися з досить егоїстичних позицій, то військова служба - це захист свого майна та бізнесу. Тільки при цьому одразу виникає відраза до тих "бізнесменів", які нічого не волонтерять та як можуть ухияються як від податків, працюючи за чорнну готівку, так і від тцк. Виходить ти ризикуєш життям та здоров'ям, живеш в умовах схожих на утримання худоби, а деякі інші - посилено заробляють бабло і не хочуть платити за захист.
  19. Я на це дивлюся трохи по-іншому. Зараз отримання наукового ступеню а також робота в наукових або освітньо-наукових організаціях відрегульована такою кількістю вимог, що life-work balance зсувається кудись в зону трудоголізму. Причому це відбувається без зароботку значних грошей як це притаманно трудоголікам. Для жінок набезпечно ще й тим що от аспірантура - а от Вам 40+ - ви д.т.н. без дітей і постіного чоловіка.
×