Перейти до вмісту

Denka

Форумчанин
  • Публікації

    6 662
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    3

Повідомлення, опубліковані користувачем Denka


  1. До питання скільки нам необхідно зовнішнього фінансування.

    https://news.finance.ua/ua/prem-yer-ministr-ozvuchyv-summu-neobhidnoi-na-cey-rik-dopomohy-dlya-ukrainy

    Цитата

    Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції заявив, що Україна в 2024 році потребує щонайменше 37 млрд доларів фінансової допомоги.

    Тобто місячна потреба - це десь 3 млрд. доларів на місяць.

     

    • Дякую 1

  2. 1 час назад, Digger сказал:

    Думаю снижение к этому уровню будет постепенное в течение недели -10 дней. Посмотрим.

    На мою думку, у випадку затвердження допомоги США буде досить різкий рух курсу донизу приблизно на 1 гривню.

    • Лайк 1
    • Хаха 2
    • Подобається 1
    • Не подобається 1

  3. 23.03.2024 в 18:21, Аид сказал:

    Bloomberg со ссылкой на конфиденциальный источник, знакомый с отраслевой статистикой, сообщает, что с 14 по 20 марта нефтеперерабатывающие заводы России перерабатывали в среднем 5,03 миллиона баррелей нефти в день.

    Как то не сильно заметно последствий.

    photo_2024-03-23_18-18-19.jpg

    -0.5 млн бар в день по переробці - це дуже багато

    • Лайк 1

  4. 44 минуты назад, Аид сказал:

    Україна отримала від Канади кредит на $1,5 мільярда для фінансування соцвиплат.

    Ты хоть суть сообщай...

    Кредита чи не кредита - в коротко- та середньотерміновому аспекті щодо курсу валют це нічого не змінює.

    • Лайк 2
    • Подобається 1
    • Не подобається 1

  5. 2 часа назад, Mozart сказал:

    Ваши слова выдают полное непонимание действий НБУ и происходящего. Все с точностью до наоборот. НБУ как раз потому и снизил учетную ставку, что это отлично вписывается в его текущую политику "управляемой девальвации".

    Крім "керованої девальвації" є ще таргетування інфляції - до 5 відсотків. А інфляція зараз пригальмує бо впали світові ціни на продовольство (грошові показники експорту це також знизить). Інше питання, що якщо в США інфляція зараз десь 3.5%, а в нас лют 24/лют 23 - 4.3%, то навіть 2% річної девальвації - це забагато.

    3 часа назад, Fat Point сказал:

    Теперь придётся растить ставку ,чтобы избежать оттока депозитов и прироста цен на всё. Теперь чей аргумент перевесит так и сделают.

    Якщо підняти ставку - можна взагалі від'ємну інфляцію отримати. Тому ставку підіймати ніхто не буде.

    • Лайк 1
    • Подобається 3
    • Не подобається 1

  6. 57 минут назад, Twin сказал:

    Гаразд поясню.  В мене є два ігрових депо ще з грудня,  в лютому вони закінчились,  перейшов в долар по 37,80. Тепер вийшов по 38,79 і знову відкрив під 18%

    По підрахунках,  якщо середина червня курс буде 40,30 то я нічого не заробив,  все що нижче профіт) 

    Справа в тому, що вже немає коротких гривнеєвих ОВДП для інвестування гривні. Є дуже короткі - з погашенням на початку червня. І є до жовтня. До липня-серпня немає нічого. 


  7. 57 минут назад, Modestus сказал:

    На чому влітку дешевше буде, адже гнучкий курс запроваджували, виходячи з умов безперервності зовнішньої допомоги, якої треба не  менше, ніж 2,5 млрд.дол. щомісяця? Однак, вже з січня 2024 року спостерігається відставання в обсязі цієї допомоги, що примусило терміново вирішувати цю проблему запровадженням податку на надприбутки банків. Навіть оптимісти з Ukraine Economic Outlook прогнозують поступову девальвацію гривні до 41,40 за долар до кінця 2024 року:

    https://www.facebook.com/photo?fbid=1123097915643072&set=pcb.1123097982309732

    Завдяки продажу валюти сільгоспвиробниками і більш суттєві експортні надходження через стійку зовнішню морську торгівлю.

    • Подобається 1

  8. 10 часов назад, Mozart сказал:

    Я правильно зрозумів: Ви через ПУМБ продали долари за гривню по курсу 38,70, так? Бо термін "зворотній обмін" мене дещо дезорієнтує.
    І друге питання: а НАВІЩО?

    Тому що влітку буде дешевше.

    • Лайк 5
    • Дякую 1
    • Хаха 1
    • Не розумію 1
    • Не подобається 2

  9. 26.02.2024 в 14:04, Ирина_ сказал:

    По Вашему ответу я поняла,что некорректно вопрос мной поставлен.))

    Нужно было спросить так : в предприятие что не есть акционерным обществом какой либо вид инвестиций или кредитов возможен?

    про 50% плюс один понятно. Имеем гос.предприятие реструктурезированное в АО со 100% долей государства.Хочется понять для чего?

    Все дуже просто для тих, хто стикався з державними та бюджетними фінансами. Держпідприємство підпадає під достатньо жорстке нормативно-правове регулювання, паперові дибілізми. Акціонерне товариство підпадає під законодаство для корпоративного управління.

    Укрзалізниця з  грудня 2015 року АТ. Якісь частки акціонерного капіталу комусь продали?

    • Лайк 2
    • Дякую 1
    • Подобається 2
    • Не подобається 1

  10. 53 минуты назад, Ирина_ сказал:

    Это побочник работы системы,которая на протяжении всего своего существования порождала прослойку "изгоев" с разным процентным содержанием их в общей деловой массе. Так или иначе эта прослойка (через которую прошли наверное 90 процентов бизнеса прежде чем стать порядочными) по прежнему в какой-то пропорции является весомым компонентом в вопросе обеспечения того же соцкультбыта. Без которого невозможно сохранение гражданского общества существование в военное время которого - весьма весомая  причина выделения денежной помощи.) Так что не смотря на все усилия назначить изгоев с дальнейшей их идентификацией как врагов стоит сохранять остатки разума чтоб понимать что враг с другой стороны,а побочник порожденный системой военком не исправит и трубы от го-на он Вашей бабушке не почистит.)

    Мова не йде про ворогів. Мова йде про злочини за порушення податкового кодексу. Ті хто порущує в особливо виликих розмірах - вже кримінальні злочинці за ККУ.

    • Лайк 2

  11. 15 часов назад, NWEN сказал:

    А люди... Было бы чем заняться, а люди подтянутся. А с этим у нас проблема, - никто не предлагает картину мира где образно "строить будущее", предлагают только образно "умереть с честью". Забывая о том что первый вариант интересен 15 из 20 а второй только 1 из 20.

    Якщо навіть дивитися з досить егоїстичних позицій, то військова служба - це захист свого майна та бізнесу. Тільки при цьому одразу виникає відраза до тих "бізнесменів", які нічого не волонтерять та як можуть ухияються як від податків, працюючи за чорнну готівку, так і від тцк.

    Виходить ти ризикуєш життям та здоров'ям, живеш в умовах схожих на утримання худоби, а деякі інші - посилено заробляють бабло і не хочуть платити за захист.

    • Лайк 4
    • Подобається 1

  12. 17.02.2024 в 13:46, NWEN сказал:

    И вот это нас догонит где-то в 25. С падением уровня доходов, банкротствами предприятий, задержками/невыплатами зп и прочими прелестями. Мы сами себя закапываем в 90е, оправдывая это войной. Война это факт, и она влияет негативно, но нынешний способ работы с вызовами, которые она породила усиливает негативные тенденции многократно.
    В конечном итоге это и есть первопричина. А массовый свал, - следствие. Сегодня мы видим последствия от решений 2021-22 годов. А в 25-26 будем видеть свал от сегодняшних. И если посчитаем %, то как бы не вышло так что сейчас это было еще ничего, а вот потом жопа.

    По службі з'їздив у відрядження. Так військово-технологічний бізнес квітне та пахне.

    • Лайк 4
    • Подобається 2

  13. 5 часов назад, Ирина_ сказал:

    В этом году поменяли сроки защиты диссертации.Теперь нужно за четыре года своей аспирантуры учится,публиковаться,сделать исследование ну и защититься. Теперь работать чтоб зарабатывать и учится будет сложнее в разы. Публикации в рейтинговых журналах - 2.5-4к баксов и публикаций нужно несколько. Плюс исследования на тему... Не про тэо для борща сваренного при недогреве до насыщения теплоносителя(юшки) писать же. Необходимо участие и исследования в представляющих интерес направлениях или около.

    Так все усложнить придумали не вчера и не на фоне событий.Просто вопрос необходимости в ученых кадрах - как бы открыт для нашего государства. Оно не определилось что нужней мажоры с ученой степенью  для интервью и баек про атом или же это должны быть люди с желанием  развивать себя в науке отрасли как ученого. Люди способные мыслить и рассуждать физ.тех категориями для КБ,НИИ,а не ютюба. Ну или спустя время об этом будет реально НЕКОМУ думать. Так то будет кому - но только не думать и ничего чтоб не трогать)))). Это не " но сейчас думать об этом" это системное отношение к вопросу развития науки тех от кого это реально зависит на моменте сейчас и немного раньше. Я это так вижу.

    Я на це дивлюся трохи по-іншому. Зараз отримання наукового ступеню а також робота в наукових або освітньо-наукових організаціях відрегульована такою кількістю вимог, що life-work balance зсувається кудись в зону трудоголізму. Причому це відбувається без зароботку значних грошей як це притаманно трудоголікам.

    Для жінок набезпечно ще й тим що от аспірантура - а от Вам 40+ - ви д.т.н. без дітей і постіного чоловіка.

    • Лайк 2
    • Подобається 3

  14. 22.01.2024 в 21:54, Аид сказал:

    На начало 22 года было объемных как минимум 4 проекта миллиардов на 600 баксов. Это из крупных вливаний бабок в ресурсные проекты.

    Список проектів надати можна?

    • Подобається 1

  15. 6 часов назад, Fat Point сказал:

    Интрига закончилась ,а комедия продолжается. С утра немного продержались и упали ниже предполагаемого минимума. 

    Но если посмотреть шире ,то производство ,поставки ,запасы ,заказы -всё падает ,только цены растут . Остатки от бизнеса не верят в улучшения в горизонте шести месяцев . В банковском секторе рулит лучший банкир (не припоминаю по чьей версии - это и не важно) , буду с восторгом наблюдать за продолжением  дискотеки.:girl_in_love:

    В макроекономіці реальність трохи інша, про шо я писав більше місяця тому.

    06.12.2023 в 19:05, Denka сказал:

    За місяць додалася активізація реального сектору.

    https://www.railinsider.com.ua/u-lystopadi-zaliznyczeyu-perevezeno-rekordnu-kilkist-vantazhiv-vid-pochatku-povnomasshtabnoyi-vijny/

    Страйки на кордоні з Польщею пригальмували як експорт так і імпорт.

    Ще 25 млрд. грн. спалено за законом про додаткове оподаткування банків

    https://www.epravda.com.ua/news/2023/12/6/707384/#:~:text=Зеленський підписав закон про додаткове оподаткування банків,-Середа%2C 6 грудня&text=ставка податку на прибуток за,починаючи з 2024 - 25%.

    Й ціни на нафту пішли в діапазон якогось локального дня. 

    Може й буде якийсь підскок на фоні бюджетних витрат кінця року - але це будуть десятки копійок, а точніше небагато десятків копійок.

    От томі і не росте долар, бо немає на чому рости...

    • Лайк 1
    • Хаха 1
    • Не подобається 1

  16. 22.12.2023 в 20:05, Mozart сказал:

    40,00 не відміняється, а лише зсувається на більш пізній термін. Може, хтось хоче зробити заяву, що у 2024-му не буде такої ціни? 

    Mozart, питання в тому, що завдяки відкриттю "тимчасового" коридору відбулося значне пожвавлення економіки. А від Вас лише один песимізм. І завдяки цьому багато хто прийняв неправильні рішення.

    • Подобається 1

  17. 06.12.2023 в 19:05, Denka сказал:

    За місяць додалася активізація реального сектору.

    https://www.railinsider.com.ua/u-lystopadi-zaliznyczeyu-perevezeno-rekordnu-kilkist-vantazhiv-vid-pochatku-povnomasshtabnoyi-vijny/

    Страйки на кордоні з Польщею пригальмували як експорт так і імпорт.

    Ще 25 млрд. грн. спалено за законом про додаткове оподаткування банків

    https://www.epravda.com.ua/news/2023/12/6/707384/#:~:text=Зеленський підписав закон про додаткове оподаткування банків,-Середа%2C 6 грудня&text=ставка податку на прибуток за,починаючи з 2024 - 25%.

    Й ціни на нафту пішли в діапазон якогось локального дня. 

    Може й буде якийсь підскок на фоні бюджетних витрат кінця року - але це будуть десятки копійок, а точніше небагато десятків копійок.

    По-моєму, мій прогноз був цілком об'єктивний.

    • Лайк 1
    • Подобається 4

  18. 06.11.2023 в 10:23, Denka сказал:

    Не враховується зерновий коридор з Одеси, що знову запрацював. Крім того, що це дасть додатковий потік експорт він вплине на підняття цін на с/г продукцію на внутрішньому ринку.

    Зростання цін на паливо не слід переоцінювати. Імпортна ціна бензину (без податків) значно більша за етанол (без податків), дизель дорожчий за рослинні олії (з яких робиться біодизель). Ринок пального може раптово перетворитися. 

    За місяць додалася активізація реального сектору.

    https://www.railinsider.com.ua/u-lystopadi-zaliznyczeyu-perevezeno-rekordnu-kilkist-vantazhiv-vid-pochatku-povnomasshtabnoyi-vijny/

    Страйки на кордоні з Польщею пригальмували як експорт так і імпорт.

    Ще 25 млрд. грн. спалено за законом про додаткове оподаткування банків

    https://www.epravda.com.ua/news/2023/12/6/707384/#:~:text=Зеленський підписав закон про додаткове оподаткування банків,-Середа%2C 6 грудня&text=ставка податку на прибуток за,починаючи з 2024 - 25%.

    Й ціни на нафту пішли в діапазон якогось локального дня. 

    Може й буде якийсь підскок на фоні бюджетних витрат кінця року - але це будуть десятки копійок, а точніше небагато десятків копійок.

    • Дякую 4
    • Подобається 2
    • Не подобається 1

  19. 02.12.2023 в 04:28, Аид сказал:

    Electric vehicles have almost 80% more problems than gas-powered ones, Consumer Reports says

    https://www.cbsnews.com/news/electric-vehicles-consumer-reports-reliability-report/?ftag=CNM-00-10aab7e&linkId=251795045

    Chevrolet Volt За 4,5 роки міняв резину з літньої на зимову, 1 АКБ (свинцеву), та 1 раз олію в двигуні - досі не розумію навіщо (бо батько задовбував)...

    • Лайк 3
    • Подобається 1

  20. 13 часов назад, Mozart сказал:

    Мій друже Денисе... 300 млрд заарештованих активів росії - це "шкура невбитого ведмедя"... Відсотки з них - це теж непогано. Але давайте дочекаємось кінця... ведмедя...

    Медведя як і великого слона треба їсти по шматочках. І поки це достатньо непогано виходить.

    • Хаха 2
    • Подобається 2

  21. 4 часа назад, Mozart сказал:

    Дехто, як вчить народна мудрість, думкою багатіє... 

    Якщо б не було 300 млрд заарештованих активів росії та мільярдів 10 з них чистих відсоткових доходів, то дійсно за 100% боргу від ВВП треба би було переживати.

    • Хаха 2
    • Не розумію 1
    • Не подобається 1

  22. 10 часов назад, beornborn сказал:

    дублирование помогает от поломки. а если цель положить, то ударят и по дублированию. 

    ТЕЦ розташовані у великих містах. Насоси розташовані не на відкритих майданчиках а у капітальних спорудах. Не всяке пряме влучання в капітальну споруду гарантує виведення з ладу такої міцної залізяки як насос та його двигун. Тобто треба хоча б 2 ракети на насосну станцію. На території ТЕЦ насоси ще можуть бути розосередженими по різних місцях.  Прорвати ППО великих міст - імовірність відсотків 10. Тобто щоб залишити якийсь мікрорайон без штатного опалення треба витрати 20 ракет ціною 2-10 млн доларів кожна і залишити Сили оборони без відповідної уваги. За той же час  Сили оборони відстріляють 200, ракет GMLRS, розбивши із сотню одиниць техніки  (на кілька сотень мільйонів доларів) та до соні складів, ремонтних майстерень та місць розташування із загальним втратами  до 1000 особового складу, за яких ще доведеться виплатити 5-7 млрд рублів компенсації. 

    Тобто питання: чи варто варто витрачати ракет на 100 млн. доларів, жертвувати техніки ще на 200-300 мільйонів доларів та платити 50-70 млн. доларів компенсацій за 200-х та лікування 300-х для того щоб знищити пару насосів за кілька сот тисяч доларів кожен, їх капітальні будівлі та залишити кілька тисяч людей без опалення, але у яких є кондиціонери, електричні обігрівачі, інша нерухомість та пункти незламності.

    10 часов назад, beornborn сказал:

    на комплекс проектируется определенная мощность, никто не проектировал такую мощность, чтобы весь комплекс можно было отапливать электричеством. 

    Комплекс проектується під одночасну роботу електричних плит, які 6-8 кВт + певний запас. Цього вистачить на потреби опалення.

    • Подобається 2
×