Перейти до вмісту

promedic

Новачок
  • Публікації

    0
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

0 Молчун

Про promedic

  • Звання
    Member

Про мене

Левоноргестрел у дозі, що рекомендується, запобігає овуляції і заплідненню у тому випадку, якщо статевий акт відбувся перед овуляцією (в цей час можливість запліднення більша). Крім цього, обумовленілевоноргестрелом зміни ендометрія, перешкоджають імплантації заплідненої яйцеклітини. Якщо процес імплантації вже почався, то препарат буде неефективний.

Прийом таблеток рекомендується почати якомога швидше (але не пізніше 72 годин) після статевого акту, якщо не застосовувалися ніякіміри захисту. У дозі, що рекомендується, левоноргестрел не проявляє значимого впливу на систему коагуляції і на обмін ліпідів і вуглеводів.

Фармакокінетика.

При пероральному прийомі левоноргестрел всмоктується швидко і практично повністю. Після прийому левоноргестрелу в дозі 0,75 мг, максимальна концентрація препарату в сироватці досягає 14,1 нг/мл через 1,6 години. Після цього відбувається двоетапне зниження концентрації препарату, часнапів виведення коливається в межах від 9 до 14,5 години.

Левоноргестрел видаляється приблизно однаково ізсечею і калом винятково у формі метаболітів. Біо трансформація левоноргестрелуподібна до метаболізму стероїдів. Левоноргестрел гідроксилюється в печінці і метаболіти виводяться у формі кон’югованих глюкуронатів. Фармакологічно активні метаболіти левоноргестрелу невідомі. Левоноргестрел зв'язується з альбуміном сироватки крові і з глобуліном, що зв'язує статеві гормони (SHBG). Лише 1,5% усієї дози знаходиться у вільній формі, a 65% зв'язано з SHBG. Абсолютна біодоступность становить практично 100% усієї дози.

Близько 0.1% дози проникає з материнським молоком в організм дитини.

×