Перейти до вмісту

User09

Форумчанин
  • Публікації

    86
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем User09


  1. 3 часа назад, Mozart сказал:сегодня выплатили компенсацию НДС экспортерам - 4,32 млрд. грн. И вчера 2,7 млрд грн.

    Вам не здається дивним, що спочатку лунали заяви, що зупинять виплати ПДВ, а тепер компенсують ПДВ... виникає велике питання звідки кошти? Можливо у Вас є думки на цю ситуацію?


  2. 1 час назад, mofelek сказал:

    я уже писал свое видение ситуации в теме инвестиции в недвижимость. падение цен однозначно. среднехотелочная цена за год по киеву в валюте + 15-20%. это просто решили делать инвестиции в недвижимость... просадка цен аренды на квартиры уже пошла. это утянет цены вниз. прям обвал-карул не стоит ждать. но скинуть то что и так нужно продавать - по моему уже даже поздновато так как рынок уже начал "притормаживать" с текущими ценниками.

    А якщо ми побачимо на протязі 18 місяців спочатку поступову, а потім різку девальвацію в діапазон 48-50 грн і навіть 55-60 грн за долар, можливо тоді караул буде?

    • Подобається 1

  3. Всі шукають кращу ціну зайти в довгу позицію і постійно до купляють  долар. Тому і не просідаємо по долару, а постійно малими кроками ростемо. Всі чекають, що буде далі. А далі три варіанти, або спочатку повернемося в діапазон 27.5 - 28.00 і це буде пов’язано з неповерненням ПДВ і потім пізніше підемо на 29.00, а потім на 30.00, а може і вище з корекцією в діапазон 28.5 - 29.5 можливо навіть 30.00. Другий варіант поступова девальвацію до 28.70-29.00, потім більш різкий пробій 29.00 і вихід на 30.00 і можливо вище а потім знову корекція в діапазон 28.5 - 29.5 можливо навіть 30.00. І третій варіант різка девальвація за 30.00 можливо навіть 33.00 і незначна корекція на 31.00-32.00. Таке моє бачення ситуації. В любому випадку девальвація. Питання тільки чи зараз чи вже з нового року в першому півріччі.

    • Дякую 3
    • Подобається 4

  4. Вчора спілкувався з одним рієлтором і згадав 2008 рік і 2013 рік. Бо дуже схоже він себе поводив. Розповідав мені, що бачиш перший локдаун в березні і квітні і травні майже не вплинув на ціни, адже вже зараз на кінець року ціни майже відросли до цін початку 2020 року в доларовому еквіваленті. Що цієї осені багато продажів на первинному ринку, що всі інвестують в нерухомість як найбільш стабільний і захищений ринок і так далі. Я слухаючи його і вже вдома читаючи статті на цю тему. Перед цим передивися багато відео з цієї теми і взагалі цікавлюсь цим ринком з 2007 року. Зрозумів, що вже майже весь ринок в покупцях. Що я маю на увазі, це коли ви, щось продаєте, а вже наприклад 8 чоловік з 10 купили. І вам, щоб продати потрібно знайти, обо ще 2 з 10 хто не купив при умові, що в них є гроші, або тим 8 з 10 хто вже купив продати ще одну таку саму річ. Так ось до чого я це розповів. Як відомо з основ економіки, ринкова ціна формується в залежності від попиту і пропозиції на ринку. І зараз ми маємо ситуацію коли 8 з 10 покупців які формують попит вже купили квартиру. А при такій ситуації на ринку дуже легко може статися обвал ринку. Всі умови для цього створені. Тому як тільки ми побачимо різку девальвацію гривні ми одразу побачимо ще більш різке знецінення нерухомості як доларовому еквіваленті так і навіть в гривні за кв. метр.

    • Лайк 3
    • Дякую 2
    • Подобається 1

  5. 2 часа назад, MadMax сказал:

    Тоже вышел по 28.35. Перед НГ  есть все возможности сходить к 28...Никаких 29 не будет до НГ. Такое же как и рассказы в сентябре- октябре про все пропало и 30 на конец года..

    Так никто и не ответил, на ранний пост, из тех, кто за 30 говорил.

    Все різко змінилося. Неповернення ПДВ, це різкий сигнал до того, що експортери будуть змушені продавати додатково долар на міжбанку і тому може бути надлишок пропозиції... 

    • Лайк 2

  6. 1 час назад, dimox сказал:

    Тогда пишите про всеобщую отмену ПДВ, а не про то что его не надо возвращать проклятым экспортерам.
    Иначе это удорожание наших товаров на размер +-НДС и кто будет брать?

    Згоден з Вами. Я не так відразу пояснив свою думку.


  7. 15 минут назад, dimox сказал:

    я не очень понял.
    вы предлагаете экспорт не облагать ПДВ или сделать экспортную цену по сути +20%.
    вы вообще в курсе почему пдв возвращают?

    Так я в курсі чому його повертають. Але США живуть без ПДВ і чомусь в них все добре.

    ніяку ціну не потрібно піднімати на 20%, є ринкова ціна по ній і будуть торгувати і нікого не обложувати 20% ПДВ. Просто буде податок з продажу на гурт і роздріб і все. Представте, що такого податку взагалі не буде як ПДВ... знаю звучить дивно, адже ми маємо міжнародні домовленості і так далі, скажуть а якже експортери... для більшого розуміння про, що я говорю краще подивитися як працює податкова система США. Там є податок з продажу, але тільки з роздрібних операцій, але я б запропонував ввести податок з продажу і на гуртовий товар... але це тільки пропозиція моя. І щоб дійсно довести, що вона дієва потрібно рахувати як цей податок змінить економіку України. Тому це лише моє припущення.

    • Не подобається 1

  8. Доречі буде цікаво далі подивитися, що буде робитися на валютному ринку. Якщо раніше можна було однозначно сказати, що гривня буде падати і точно буде девальвація. То зараз стає питання чи дійсно вона буде до 30 чи можливо ми будемо в діапазоні 28.00-29.00 до кінця року, а можливо і на 27.5 підемо. Адже неповернення ПДВ експортерам, призведе до додаткової пропозиції валюти на ринку. Бо кінець року це період коли в компаній закривається велика кількість платежів. Напервно зараз вже однозначно сказати, що буде з валютним ринко ніхто не зможе сказати, дуже багато факторів зіграють зараз на валютному ринку.... але однозначно, що емісія буде, і з часом вона себе проявить девальвацією, якщо не зараз то в наступному році.

    • Лайк 2
    • Дякую 2
    • Подобається 3

  9. 19 минут назад, Yurrion сказал:
    1 год  · 
    "Чтобы закрыть дыру в бюджете, мы просто перестанем возвращать компаниям ПДВ". ШИКАРНО!!!
    Мы НЕ арестуем Коломойского и Боголюбова, мы НЕ выдернем из Бахматюка ярд баксов которые он украл, через КСУ закроем все дела по декларациям топ чиновников, мы раздадим бюджет своим кентам.
    А когда деньги закончатся - МЫ ПРОСТО ПЕРЕСТАНЕМ ВОЗВРАЩАТЬ ВАМ ПДВ 🙂 Потому что избиратель - лох. А Коломойский - не лох.
    Вот что нам говорит бывший сотрудник канала 1+1, ныне депутат партии Слуга Народа
    Дефіцит бюджету будуть компенсувати через неповернення ПДВ. Емісії не буде.
    .Грошей нема. Кому ми винні, всім - пробачаєм!?

    Хотів би ще додати, до попереднього мого повідомлення. Що як би влада не розповідала, що емісії не буде, емісія буде і вона завжди є...

    • Лайк 2
    • Дякую 1
    • Подобається 2

  10. 1 час назад, Tartakovsky сказал:

    Есть специальная тема на форуме про с/х.... модераторы будут ругаться.

     

    Латуфундист показывает данные из министерстого отчета... а там бред (лично мое мнение). В моей табличке, представлены оценки по производству и экспорту с учетом теневого рынка.Пример, если в северных областях Украины урожайность 7-8 т/га. И мне это подтвержают мои коллеги и знакомые. А министерство показывает 3,5 т/га . То я эти цифры не принимаю... 

    Не являюсь експертом в сільхоз ринку, але Підтримую Вас на 100%, дивна статистика з звіту міністерства, середній збір пшениці 3,83 т/га на сайті https://latifundist.com/novosti/52876-v-ukraine-obmolotili-82-kukuruzy--urozhaj-onlajn-2020 . Щось занижені здаються показники збору. Того року був середній збір 4.36 т/га, а це означає падіння урожайності більш як на 14%. Скоріше за все не весь збір проходе через офіційну статистику. Або дійсно був настільки поганий сезон.... бачу пан Tartakovsky являється експертом в цьому питані, тому скоріше довірюсь його даним таблиці ніж даним звіту міністерства.


  11. 3 часа назад, NWEN сказал:

    Так и я о том что как раз дорахуеться.

    Все, еще в марте, скорректировали ожидания, и результаты на сейчас превзошли то что было скорректировано в марте. Поэтому у ИТ бюджет сойдется, а то что не сойдется у ыкспертов, то это их проблемы.

    И если это была не пугалка, тогда я вообще не понимаю при чем здесь эти несчастных 200 миллионов. Это просто пыль, пара дней дохлого межбанка максимум, за весь год.

    Да даже в рамках отрасли это -4% роста, которые не факт что будут, т.к. находясь здесь и сейчас я вижу что происходит, а происходит банальное перераспределение рынка, - одни направления заменяются другими. Влияние на курс, - нулевое.

    Ні це не жалких 200 млн гривень на міжбанку. Якщо взяти рентабельність аутсорсинговоі компанії, то до 50-60% це виплата зп іт працівникам компанії. Тобто з обороту в 200 млн доларів, 100 млн доларів це зп працівників. Якщо взяти середню зп в аутсорсинговій компанії на рівні 20000 доларів в рік. То це не створених 5000 робочих місць, які в свою чергу стаорюють і інші робочі місця в різним сферах. Тому не путайте будь ласка міжбанк і доходи працівників з яких сплачуються прямі і не прямі податки які наповнюють бюджет.

    • Лайк 2
    • Дякую 2

  12. 2 часа назад, NWEN сказал:

    Хватит пугать, 200 млн это от роста а не падение.

    новость на тему https://news.finance.ua/ru/news/-/482064/it-otrasl-v-ukraine-nedopoluchila-200-mln-dollarov-po-rezultatam-2-kvartalov-2020-goda-brdo

    а так, вырастем от 11 до 23% по итогам года.

    тоесть, так был бы рост на 700 лямов, а так выйдет всего на 500 оттуда и 200 которые Вы упомянули.

    так что у нас все хорошо, и да, ИТ хоть и наращивает долю в экономике и валютообмене, но все еще не влияет на курс, общая доля в сводном экспорте товаров и услуг только недавно через 5% перевалила, + специфика отрасли, - какое там влияние.(устал повторять)

     

    по прогнозу, - 75 не жду.

    может запрыгнем наконец-то за ЗоЗо, но это ооочень не точно.

    а так чтобы пойти серьезно выше должен случиться какой-то форс-мажор. пока что его не предвидится. хотя есть у меня плохие предчувствия насчет последствий в связи с новым президентом США, но до нас у них дойдут руки не раньше следующего года. там и поговорим.

    Я ж не написав від росту чи падіння, я написав не дорахується близько 200 млн доларів. І нікого я не лякав. До чого це написано. Читайте уважніше будь ласка.

    • Хаха 1
    • Не розумію 3

  13. 43 минуты назад, Женька сказал:

    В украинских ИТ-компаниях практически нету на балансе задолженности по кредитам/прочим долгосрочным обязательствам, так как эти кредиты по сути не на что брать и нечего под них давать в залог. 70% расходов ИТ-компаний это зп, остальное - амортизация офисной техники и аренда, но на это как правило кредиты не берут

    Згоден з Вами. Більше того 60% IT ринку це аутсорсингові компанії, які всі зареєстровані закордоном в офшорних юрисдикціях і точно не будуть в Україні брати кредити. І лише вимушені заводити в Україну валюту для виплат зп іт працівникам.  До речі цього року іт сектор не дорахується за прогнозом близько 200 млн доларів. А реструктуризації проводять в своїй більшості олігархи на своїх заводах які в своїй більшості давно живуть за рахунок повернення пдв. Також агрохолдинги які також отримують надприбутки за рахунок закритого ринку сільхоз землі. Бо не маючи ринка землі можна не купувати землю за ринковою ціною, а брати в оренду землю і платити в кінці сезону ренту з урожаю тим самим мінімізуючи затрати. Україна це дивна краіна де великий бізнес на бумазі платить великі податки і робить великі капітальні інвестиції, але коли вже більш глибоко розібрати звідки формуються прибутки великого бізнесу олігархів, як результат отримаємо з бюджету в своїй більшості і з штучних монополій і держ підприємств які працюють на них, а їхні збитки покриває бюджет....

    • Лайк 2
    • Подобається 2
×