Перейти до вмісту

Digger

Форумчанин
  • Публікації

    491
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Digger


  1. А тепер слухайте уважно.
    Це вже не мої інсайди, а публічна заява Народного депутата в Телемарафоні, що банківська галузь дійсно шантажувала Мінфін та НБУ, погрожуючи, що якщо в податковому законопроекті буде податок на їх прибуток у 50%, то вони будуть саботувати купівлю ОВДП на більш ніж 200 млрд. грн.

    Звісно що Мінфін сказати про це відкрито не міг, тому Сергій Марченко «загорнув» скасування цього податку в усні вимоги МВФ. Не письмові, а саме усні.

    Саме по цій причині, по причині шантажу, в первинному варіанті податкового законопроекту, ідея про податок на прибуток банків у 50%, була скасована. І саме це стало причиною провалу його голосування в залі.

    В другій версії законопроекту, завдяки тиску Нардепів, ця норма з’явилась та була проголосована в першому читанні.

    Але мої джерела в Парламенті інформують, що банківська галузь не втрачає надії скасувати цю норму до другого читання, а керівництво НБУ, особисто, спілкується з Народними депутатами намагаючись знайти «порозуміння» та прибрати податок для банків.
    Правда цікава історія?

    Аналітик Кущ

    • Сумно 2

  2. утримуючи курс долара на поточному рівні, Національний банк мимоволі вступає в суперечність з іншими державними інституціями, мета яких – наповнення державного бюджету. Україна, в якій третій рік триває повномасштабна війна, відчайдушно потребує грошей.

    Держказначейству потрібен курс 45, а ще краще – одразу 50 грн за долар,

    https://kurs.com.ua/novost/1258730-sderzhivat-rost-dollara-stanovitsja-vse-slozhnee-obzor-rinka

    • Дякую 2
    • Подобається 1
    • Не подобається 1

  3. Летом давал прогноз по курсу гривны на сентябрь.
    Если помните, писал о том, что Минфину для латания дыры в бюджете нужен курс 45 (налоги с импорта), а НБУ для сохранения депозитов населения в гривне нужен курс 40.
    Я тогда писал, что сойдутся посередине, на уровне 42.
    Как видим, так и произошло. Ну почти.
    Кроме того, летом я прогнозировал, что осенью нас ждет значительный рост дефицита бюджета.

    Это только для Шмыгаля стало сюрпризом. Он думал, что война закончится летом, потому что так сказал МВФ. Не шутка.

    Аналитик Кущ

    • Лайк 4
    • Хаха 1
    • Подобається 2

  4. Курс будет стабилен. Пирамида ОВГЗ потужна та незламна...

    МВФ категорично проти емісії гривні, повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа.
    “Наші міжнародні партнери – у першу чергу Міжнародний валютний фонд – виступають категорично проти емісії або друкування української гривні”, – сказала Підласа.
    Вона зазначила, що в України є дуже специфічні умови, за яких випадків країна може дозволити собі, щоб НБУ купував облігації внутрішньої державної позики, які випускає уряд, і таким чином друкував гривню. І цей випадок прописаний у меморандумі з МВФ, в його закритій частині. Він говорить, що Україна повинна мати розрив у надходженні міжнародної допомоги.
    “Тобто наразі, коли розриву немає, я не думаю, що ми можемо у цьому році звернутися до такого способу. І тут розрахунок уряду, що комерційні банки будуть готові купити достатньо цінних паперів уряду, тобто позичити фактично уряду гроші для того, щоб ми могли профінансувати усі видатки до кінця року”, – пояснила Підласа.

    • Сумно 1
    • Подобається 3

  5. Financial Times.

    "ЕС готовится предоставить до 40 миллиардов евро новых кредитов для Украины к концу этого года вне зависимости от участия США"...

    Такой односторонний шаг могут предпринять на фоне опасений в Брюсселе по поводу того, что Венгрия помешает ЕС предоставить гарантии, которые нужны США для участия в схеме с замороженными активами РФ.

    Брюссель в течение нескольких недель должен начать работу над любой альтернативой, "поскольку такой шаг будет зависеть от полномочий, которые истекают в конце года"...

    • Лайк 2

  6. Що чекати від готівкового долара найближчим часом?

    Якщо НБУ й надалі продовжить політику «плавної девальвації», яку він проводить, керуючи в ручному режимі курсом безготівкового долара на міжбанку, неважко зрозуміти, що готівковий долар продовжить зростання до цифри 42 грн/долар. Таку цифру можна побачити ще до кінця вересня. Далі – в залежності від ситуації

    https://kurs.com.ua/novost/1255489-stalo-jasno-kakim-budet-kurs-dollara-v-2025-godu

     

    • Дякую 2
    • Подобається 3

  7. 5 часов назад, Кремень сказал:

    Яке запитання така і відповідь :))))

    Я не у вас спрашивал...да и вопрос риторический .

    Тем более, что у приведенного яркого персонажа не то что ключа, квартиры и денег, у него не было даже носков.)))

    • Лайк 2
    • Хаха 4
×