Close button

Картопля і ковбаси погано впливають на мозок

Картопля і ковбаси погано впливають на мозок

Згідно з результатами дослідження, недоумство більш поширене серед людей, які вживали в основному оброблене м'ясо, продукти, що містять крохмаль, і солодкі закуски, повідомляє health24.

Дослідження було профінансовано Асоціацією по боротьбі з хворобою Альцгеймера і опубліковано в журналі Neurology.

Деменція частіше зустрічалася серед людей, які їли в основному перероблене м'ясо (шинку і ковбаси), крахмалосодержащие продукти (картопля), і снеки (печиво та тістечка). Згідно з отриманими даними, люди без деменції частіше вживали різноманітну їжу, включаючи фрукти, овочі, морепродукти і птицю.

Це дослідження, однак, не є доказом, що ці продукти викликають недоумство. Або те, що здорове харчування запобігає хворобі.

Кіт Фарго з Асоціації по боротьбі з хворобою Альцгеймера зазначив, що деменція, включаючи хворобу Альцгеймера, може почати розвиватися за десятиліття до появи будь-яких симптомів, і довгострокові фактори харчування можуть зіграти свою роль.

Під час дослідження у Франції було оглянуто 209 осіб з деменцією і 418 без неї. Середній вік учасників становив 78 років. Спостереження тривали 12 років. За п'ять років до цього вони заповнили продовольчий опитувальник.

У людей, які страждають деменцією, такі продукти як ковбаси, копченості та паштети складають основу раціону. М'ясні продукти в основному вживалися в поєднанні з картоплею, алкоголем і солодкими закусками.

Більш того, не кількість цих продуктів збільшувало ризик розвитку недоумства, а відсутність в раціоні корисної їжі. Інші дослідження показали, що дієта, багата зеленими листовими овочами, ягодами, горіхами, цільним зерном і рибою, може знизити ризик розвитку деменції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics