Close button

В Японії створили "розумну маску"

В Японії створили "розумну маску"

В умовах пандемії коронавірусу японський стартап Donut Robotics розробив "розумну маску", підключену до Інтернету, яка може передавати повідомлення і перекладати з японської на вісім інших мов, повідомляє Reuters.

Біла пластикова "C Mask" надівається на стандартні маски для обличчя і з 'єднується через Bluetooth з додатком для смартфона і планшета, яке може транскрибувати мова в текстові повідомлення, здійснювати дзвінки або посилювати голос власника маски.

"Протягом багатьох років ми старанно працювали над створенням робота, і ми використовували цю технологію для створення продукту, який відповідає за той, як коронавірус змінив суспільство", - сказав Тайсуке воно, виконавчий директор Donut Robotics.

Інженери Donut Robotics запропонували маску, щоб знайти продукт, який допоможе компанії пережити пандемію. Коли з 'явився коронавірус, він щойно отримав контракт на поставку роботів гідів і перекладачів в Токійський аеропорт Ханеда, продукт, майбутнє якого стало невизначеним після краху авіаперевезень.

Перші 5000 масок Donut Robotics будуть відправлені покупцям у Японії, починаючи з вересня, а Ono планує продавати їх також в Китаї, США і Європі. "Був сильний інтерес", - сказав він.

Ціна однієї "розумної маски" близько 40 доларів. Donut Robotics націлена на масовий ринок, якого не було кілька місяців тому. За його словами, однією з цілей є отримання доходу від абонентських послуг, пропонованих через Додаток, яку користувачі будуть завантажувати.

Читайте також: Unihertz випустила мініатюрний телефон

Новини

Популярні теми форуму

analytics