Close button

Жорсткість правил Facebook: рекламний бойкот

Жорсткість правил Facebook: рекламний бойкот

Facebook Inc заявила в п 'ятницю, що почне маркувати який заслуговує на увагу контент, який порушує політику компанії в соціальних мережах, а також позначає всі повідомлення та оголошення про голосування з посиланнями на авторитетну інформацію, в тому числі від політиків, повідомляє Reuters.

Прес-секретар Facebook підтвердила, що Нова політика означала б додавання посилання на інформацію для голосування на пост президента США Дональда Трампа минулого місяця про бюлетенях для голосування. Суперник твіттер прикріпив ярлик для перевірки фактів до цього повідомлення.

В останні тижні Фейсбук викликав невдоволення співробітників і законодавців у зв 'язку з його рішеннями не реагувати на підбурювальні пости президента.

"Немає ніяких виключень для політиків", - заявив генеральний директор Марк Цукерберг у своїй пості у Facebook.

Цукерберг також заявив, що Facebook заборонить рекламу, в якій люди з груп за ознакою раси, релігії, сексуальної орієнтації або імміграційного статусу становлять загрозу для фізичної безпеки або здоров 'я.

Зміни в політиці Facebook відбуваються під тиском бойкоту "Стоп ненависті для отримання прибутку". Кампанія розпочата кількома цивільними правозахисними групами США після смерті Джорджа Флойда, щоб домогтися обмежень щодо ненависницьких висловлювань і дезінформації.

"Звернення Цукерберга було невдалим", - сказав Рашад Робінсон, президент групи із захисту цивільних прав Color Of Change, яка є однією з груп, що стоять за кампанією бойкоту.

"Те, що ми бачили у сьогоднішньому зверненні Марка Цукерберга, це нездатність боротися з тим шкодою, який заподіює ФБ нашої демократії та громадянських прав", - написав Робінсон. - якщо це відповідь, який він дає великим рекламодавцям, виводить мільйони доларів із компанії, ми не можемо довіряти його керівництву ".

Акції Facebook опустилися більш ніж на 8%, а Twitter в п 'ятницю знизився на 7% після того, як Unilever PLC заявила, що зупинить американську рекламу на Facebook, Instagram і Twitter до кінця року, пославшись на "розбіжності і розпалювання ненависті під час цього поляризованого періоду виборів в США".

Понад 90 рекламодавців, у тому числі американське дочірнє підприємство японського автовиробника Honda Motor Co Ltd, підрозділ Unilever ben&jerry 's, Verizon Communications Inc і підрозділ The North Face, підрозділ VF Corp, приєдналися до кампанії, згідно зі списком, складеним рекламної групою Sleeping Giants.

Через кілька годин після оголошення Facebook компанія Coca-Cola Co заявила, що з 1 липня вона призупинить платну рекламу на всіх платформах соціальних мереж у світі не менше ніж на 30 днів.

Один з провідних спонсорів Facebook, гігант споживчих товарів Procter & Gamble Co, в середу пообіцяв провести огляд рекламних платформ та припинити витрачати там, де виявив ненависний контент. P & G відмовилася повідомити, чи було прийнято рішення про Facebook.

В рамках кампанії, зокрема, просять бізнес не розміщувати рекламу на платформах Facebook у липні. Twitter вже давно закликали усунути передбачувані зловживання і дезінформацію на своїй платформі.

"Ми розробили політику і можливості платформи, призначені для захисту та обслуговування публічних розмов, і, як завжди, прагнемо посилити голоси недопредставлених спільнот і маргінальних груп", - сказала Сара persett, віце-президент Twitter Global Client Solutions.

"Ми поважаємо рішення наших партнерів і будемо продовжувати працювати і тісно спілкуватися з ними протягом цього часу".

У своїй заяві прес-секретар Facebook вказала на проведення аудиту цивільних прав та інвестицій в штучний інтелект, які дозволяють йому знаходити і вживати заходів до ненависницьких висловлювань.

"Ми знаємо, що у нас ще багато роботи", - сказала вона, зазначивши, що Facebook продовжить працювати з групами з цивільних прав, глобальним альянсом за відповідальні ЗМІ та іншими експертами над розробкою нових інструментів, технологій і можливостей для продовження цієї боротьби.

Елізабет kalliford, Шейла Данг

Новини

Популярні теми форуму

analytics