Close button

Tesla виплатила Маску мільйон доларів

Tesla виплатила Маску мільйон доларів

У фінансовому звіті SEC компанія з виробництва електромобілів заявила, що 24 червня вона уклала 90-денне "угода про компенсацію" з Ілоном Маском, повідомляє Business Insider.

"Угоду про компенсації передбачає, що Ілон Маск забезпечить зі своїх особистих коштів виплату компенсації директорів та посадових осіб Tesla в перебіг строку дії в разі, якщо Tesla не відшкодує таке покриття до 100 млн. дол. У свою чергу, Tesla заплатить Маску одноразову винагороду в розмірі 972 361 дол. ", - йдеться в заяві.

В оновленому варіанті свого річного звіту у квітні компанія оголосила, що Маск особисто страхує Рада директорів від судових позовів, оскільки він не зміг знайти розумної цитати від страхової компанії.

Окремо у вівторок інвестиційно - консультаційна фірма PIRC опублікувала звіт акціонерів, що закликає акціонерів Tesla звільнити Ілона Маска з посади генерального директора, про що вперше повідомила The Guardian.

Зокрема, PIRC зосередилася на бонусній пакеті Ілона Маска, перший транш якого був відкритий для Маска у кінці травня. Було заявлено, що це піддає компанію ризику судових позовів. Компенсаційний пакет Маска є складним. Він може претендувати на повний пакет опціонів на 55,8 млрд. дол., якщо Tesla досягне певних фінансових стадій протягом наступного десятиліття.

В червні система Пенсійного забезпечення співробітників поліції і пожежників Детройта подала в суд на Tesla, стверджуючи, що директори, включаючи Маска, несправедливо виплатили собі компенсацію.

Представник PIRC додав, що дивна поведінка Маска у твітері представляє "непотрібний репутаційний ризик для компанії", і піддав критиці його реакцію на пандемію коронавірусу.

Isobel Asher Hamilton

Новини

Популярні теми форуму

analytics