Close button

Китай виступає проти планів Бориса Джонсона

Китай виступає проти планів Бориса Джонсона

Китай попередив Великобританію, що він "рішуче виступає проти" планів Бориса Джонсона з прийому в Великої Британії 3 млн. громадян Гонконгу, повідомляє Business Insider.

Прес-секретар китайського посольства у Великобританії заявив, що будь-яка спроба відкрити двері для громадян Гонконгу порушить міжнародне право і пригрозив вжити "відповідних заходів" для запобігання.

Пропозиція Джонсона послідувало після того, як Пекін ввів суперечливий закон про безпеку, незважаючи на міжнародну опозицію.

Посол Китаю в Великобританії Лю Сяомін назвав критику нового Закону "безвідповідальну і необґрунтованим". Він також заявив, що пропозиція Великобританії про надання посвідки на проживання громадянам Гонконгу являє собою "грубе втручання у внутрішні справи Китаю".

Виступаючи в середу, Джонсон сказав, що Великобританія виступить з пропозицією про надання місця проживання громадянам Гонконгу, тому що законодавство Китаю про Національної безпеки порушило китайсько британські домовленості, підписані в 1984 році.

Але міністр закордонних справ визнав, що велика Британія не зможе "примусово змусити" Китай, якщо влада спробує перешкодити жителям Гонконгу переїхати в країну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics