Close button

У 2021 році Україна виплатить рекордні 600 млрд зовнішніх боргів

У 2021 році Україна виплатить рекордні 600 млрд зовнішніх боргів

З кожним роком влади набирають все більше кредитів, щоб поповнити бюджет, половина якого йде на виплату боргів, повідомляє Ukrnews24.

Наступного року Україна повинна буде виплатити за боргами рекордні 600 мільярдів гривень, повідомив у п 'ятницю, 3 червня, міністр фінансів Сергій Марченко під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"У нас дефіцит державного бюджету в цьому році 7,5% валового внутрішнього продукту. У наступному році ми плануємо цей дефіцит скоротити. На сьогоднішній момент єдине, що можу сказати, що прогнозні платежі за державним боргом наступного року становитимуть орієнтовно 600 млрд грн ", - сказав він.

У свою чергу прем 'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що влада виконає всі зобов' язання держави перед соціальною сферою, медичними працівниками та працівниками сфери освіти

"Ми чітко врахували можливості цього року щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5000 грн. І ми чітко розуміємо, як будемо планувати та виконувати бюджет наступного року, у тому числі, щодо погашення міжнародних і внутрішніх боргових зобов 'язання, а особливо - з виконання соціальних функцій держави перед громадянами України ", - сказав прем' єр.

Зазначимо, за півроку Україна набрала кредитів майже на 260 мільярдів гривень, понад 156 мільярдів - виплатила.

Новини

Популярні теми форуму

analytics