Close button

З сьогоднішнього дня реєстрація земель буде відбуватися інакше

З сьогоднішнього дня реєстрація земель буде відбуватися інакше

Від сьогодні, 3 липня, реєстрація земельними реєстраторами буде здійснюватися за принципом екстериторіальності, повідомляє УНН.

Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

"Реєстрація земельними реєстраторами з 3 липня 2020 року буде відбуватися за принципом екстериторіальності. Головна мета цього пілотного проекту, який відновлює роботу після усунення виявлених недоліків - це неможливість втручання в процес ухвалення рішення реєстратором ", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що одним із питань, які вирішені в процесі пілотного проекту з впровадження екстериторіальної реєстрації земельних ділянок, є скорочення терміну розгляду документів до 7 днів.

"При подачі документів система самостійно вибирає структурний підрозділ Держгеокадастру, який буде розглядати документи, і цей підрозділ може бути з будь-якого регіону країни. Нівелюється корупційна складова особистих домовленостей між земельним реєстратором та тим, хто подає документи ", - сказав голова державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

Зазначено, що Донецька і Луганська області виключені з пілотного проекту, оскільки на частині території областей органи Держгеокадастру не здійснюють свої повноваження.

Нагадаємо, у Держгеокадастрі розповіли, скільки зареєстрували земельних ділянок.

Дар 'я Панченко

Новини

Популярні теми форуму

analytics