Close button

Бубонна чума спалахнула в Монголії та Китаї

Бубонна чума спалахнула в Монголії та Китаї

Наприкінці червня в Західній Монголії зафіксували два випадки захворювання на бубонну чуму - серед захворілих 27-річний чоловік і жінка, вік якої невідомий, повідомляє Обозреватель.

Влада оголосила карантин на невизначений термін. З 'ясувалося, що перед госпіталізацією хвора на полягала в прямому контакті з 60 людьми і ще з 400 - у непрямому. Разом з тим, на півночі Китаю в хошунів URAD чжунці введений третій рівень епідеміологічної небезпеки через підозру на бубонну чуму у одного з пацієнтів.

Встановлено, що обидва захворілих у Монголії їли сире м 'ясо тарбагана - місцевого бабака. Ці тварини вважаються головними переносниками чумний бактерії Yersinia Pestis.

Що таке бубонна чума

Відомо, що бубонна чума - це Бактеріальне захворювання, яке передається за допомогою бліх, що живуть на диких гризунах. За даними Всесвітньої організації охорони здоров 'я (ВООЗ), ця хвороба може вбити дорослої людини менш ніж за 24 години у випадку, якщо вчасно не вдатися до лікарської допомоги.

Найвідоміша спалах бубонної чуми сталася в 14-му столітті і отримала назву "чорна смерть". Зараз, на щастя, люди мають великий інструментарієм для того, щоб не допустити епідемію з багатомільйонною летальністю.

До слова, для Монголії спалах бубонної чуми не новина - в 2019 році від чумного мікроба померли чоловік і дружина, pouzhinavshiye ниркою хворого бабака.

  • Симптоми бубонної чуми
  • Висока температура
  • Головний біль
  • Слабкість та озноб
  • Збільшення лімфатичних вузлів
  • Важка інтоксикація
  • Геморагічний синдром
  • Геморрагическое поразка легенів і лімфатичної системи

Після проникнення в організм збудника чуми, він з потоком крові потрапляє в лімфатичні вузли, починається гострий запальний процес, що переходить на інші тканини. На тілі хворого виникають ущільнення, звані бубон.

Лікування бубонної чуми

Пацієнтів з на бубонну чуму лікують лише в лікарнях. Їм внутримышечно вводять антибіотики. При цьому терапія триває кілька місяців під суворим контролем медиків.

Разом з тим, через високу заразності хвороби, лікарі і персонал, що зіштовхуються з хворими, носять протичумні костюми. Все, з чим контактує хвора - білизна, одяг, залишки їжі, посуд, предмети догляду та виділення пацієнта, підлягає спеціальній обробці та дезінфекції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics