Close button

Каспаров: "Російська демократія - це фарс"

Каспаров: "Російська демократія - це фарс"

Голосування за поправки до Конституції у РФ стали черговим епізодом того, що давно стала болісним знущанням над демократією. Демократія - це вибір, і протягом багатьох років у Росії не було реального вибору. Всі дороги, всі голоси ведуть до Володимира Путіна, повідомляє CNN.

Всенародне голосування полягав в тому, щоб змінити російську Конституцію. Щоб, серед іншого, дозволити Путіну залишатися при владі до 2036 року. Але навіть ця формальність була вирішена. Нова Конституція була доступна для покупки в газетних кіосках та книжкових магазинах за кілька днів до голосування. Ранній аналіз статистики показує, що з 74 млн. поданих голосів, 22 млн. голосів були підробленими.

Ці фіктивні голоси не лише забезпечують Путіну прикриття в Росії, а й дають іноземних лідерів привід спілкуватися з Путіним на рівних, замість того щоб протистояти йому, як диктатору. Це також дозволяє іноземним ЗМІ продовжувати називати його "президентом", ставлячи його в одну лаву з лідерами вільних країн.

Було б ніяково, навіть обурливо укладати угоди з диктатором Путіним, довіряти йому чи тепло відгукуватися про нього, як це робить президент Дональд Трамп. Титул живить лицемірство, і тому міф про обраного і популярному Путіні повинен бути увічнений.

В недавньому документальному фільмі Путін говорив про "історичних російських територіях" та засудив колишні радянські Республіки. Він заявив, що вони повинні були "піти з тим, з чим прийшли, а не забирати подарунки від російського народу", коли розпався СРСР в 1991 році. Враховуючи, що Путін вже вторгся в Грузію і Україну, це повинно сприйматися як очевидна загроза.

Очевидне прагнення Путіна до нових завоювань призводить до його найуспішнішою операції - сходженню Дональда Трампа на пост президента США. Ступінь впливу російських дій на вибори 2016 року не буде відома до кінця. Але що б Путін ні інвестував, це окупиться в тисячу разів. Навіть незважаючи на лояльність Трампа особисто до Путіна, роль США як глобального захисника демократичних цінностей невесомая в хмарі взаємовигідних послуг завдяки президенту, який з більшою ймовірністю буде критикувати союзників США, ніж таких диктаторів, як Путін і Сі Цзіньпін.

Для перетину іншого кордону, Путіну потрібно знати, що він не зіткнеться з серйозною протидією з боку США або НАТО.

Колишній співробітник КДБ, Путін воліє більш тонкі методи. Але вбивства його політичних цілей на іноземній території і афганська програма винагород найманців, підтверджують, що у нього немає алергії на кров, в тому числі на американську кров.

Поряд з поширенням страху і насильством Путін використовував законні образи російського народу заради власної вигоди. Знайомі теми: безпека, збереження культури, етнічна напруженість.

Російська демократія - це фарс. І Путін не хотів би нічого, Окрім як викликати ту ж доля в американській версії. Для цього у нього є партнер - Дональд Трамп. Він звинувачує демократів у спробі фальсифікації виборів і мало що зробив для запобігання пандемії коронавірусу, яка, схоже, продовжиться в листопаді, і посіє хаос на виборах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics