Close button

Хто зможе вийти на пенсію достроково

Хто зможе вийти на пенсію достроково

Українці зможуть виходити на пенсію достроково, тобто до 60 років. При цьому така можливість буде у всіх, незалежно від роду зайнятості. Але для цього потрібно заробити чималий стаж, повідомляє РБК-Украина.

Така можливість з 'явиться у який працює нині покоління українців у 2028 році по завершенню пенсійної реформи зі збільшення страхового стажу. З цього моменту всі українці зі стажем 40 років зможуть вийти на Заслужений відпочинок до 60 років.

Так, у редакцію газети "Пенсійний кур 'єр", No25 (891) звернулася жінка 1962 року народження, у якої на сьогодні є 40 років стажу. Вона запитала, чи може вийти на пенсію достроково?

"Ні, щойно в 60 років. При nayavnosti 40 років стажу незалежно від віку можна буде піти на пенсію тільки з 2028 року "- відповіла їй Галина мастюгіна, заступник директора Департаменту Пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, що в Україні для виходу на пенсію в 60 років зараз потрібно мати 27 років страхового стажу. До 2028 му ця цифра зросте до 35-ти обов 'язкових років.

Для жінок у 2021 році закінчиться реформа, пов 'язана зі збільшенням Пенсійного віку. З 1 квітня 2020-го вони можуть оформляти виплати досягнувши 59,5 років. А з 1 квітня 2021 року Пенсійний вік для жінок буде дорівнювати чоловічого і становитиме 60 років.

Якщо ж людині не вистачає стажу, то його можна купити. Законодавство передбачає можливість покупки до п 'яти років стажу, при цьому щороку обійдеться приблизно в 25 тисяч.

Зазначимо, що раніше Конституційний суд України відмінив постанову, згідно з якою "пільговий вік 45, 50 та 55 років" хотіли забрати у людей зайнятих на важких і небезпечних роботах, матерів-героїнь та інших категорій. Тепер вони як і раніше можуть виходити на Заслужений відпочинок раніше часу, тобто до 60 років.

Світлана Мащенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics