Close button

Бойкот реклами на Facebook: чи добре це

Бойкот реклами на Facebook: чи добре це

Деякі найбільші світові бренди прибрали свою рекламу з Facebook в боротьбі з ненависницького висловлюваннями. Чи працюють такі Бойкоти або просто дозволяють багатонаціональним компаніям здаватися доброчесними, повідомляє DW.

Компанії Starbucks, Microsoft, Unilever, Volkswagen і Coca-Cola входять в число сотень організацій, які тимчасово відкликали своє рекламу з Facebook. Вони намагаються чинити тиск на гіганта соціальних мереж, щоб компанія робила більше для викорінення екстремістського контенту.

Кампанія "Стоп ненависті заради прибутку" швидко набрала обертів. Активісти звинувачують платформу в поширенні насильства, расизму, гомофобії та антисемітизму.

Протести Black Lives Matter також вплинули на компанії, які зобов 'язалися призупинити рекламу у Facebook, принаймні, на липень.

Фірми, які зняли свою рекламу, отримали широке висвітлення в ЗМІ. Нові статті пишуться кожен раз, коли такі бренди, як The North Face Levis Strauss і Absolute Vodka, оголошують про призупинення реклами на Facebook.

Бойкот також можна розглядати як частину більш широкого феномену, коли бренди в останні роки прагнули отримати вигоду з відстоювання політичних проблем, таких як зміна клімату і права ЛГБТ.

Дослідження показують, що деякі споживачі більш емоційно пов 'язані з цільовими брендами. Опитування свідчу, що вони підуть на бренд, який більше відповідає їхнім цінностям. Деякі керівники в рекламній індустрії задаються питанням, чи спричинить це практичний результат і бойкот Facebook буде іншим.

"Хоча бренди, безсумнівно, є політичними гравцями, що володіють величезною владою впливати на державну політику, вони не діють в суспільних інтересах. Вони діють в першу чергу в інтересах своїх акціонерів ", - сказав рекламний аналітик.

Дослідження показало, що більшість зі 100 кращих рекламодавців Facebook не приєдналися до бойкоту. Навіть якби всі 100 фірм взяли участь, бойкот торкнувся б тільки 6% доходів Facebook. В конце концов, у Facebook 7 млн. активних рекламодавців, і велика частина доходу у розмірі 69,7 млрд. дол. в 2019 році була отримана від малих і середніх фірми, а не від мегакорпорацій.

"Легко підняти шум в соціальних мережах", - сказав рекламний аналітик. Він також додав, що Facebook є лише частиною рекламного рішення для великих брендів і вони швидко припинять бойкот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics