Close button

Коронавірус урізав заробітки мігрантів у Польщі

Коронавірус урізав заробітки мігрантів у Польщі

Коронавірус обрізав заробітки іноземних мігрантів в Польщі, повідомляє Дело.

Про це повідомляє польське видання "Dziennik Gazeta Prawna".

Зазначено, що вистачило двох тижнів локдауна, щоб заробітки іноземців, які працюють у Польщі, в першому кварталі року впали на 10%.

"У першому кварталі цього року іноземці заробили в Польщі 5,6 млрд злотих, тобто на 660 млн злотих менше, ніж в четвертому кварталі 2019 року, і менше за період з другої половини 2018 року. Важко знайти інше пояснення, ніж перші наслідки пандемії ", - пише газета.

Перед цим польський ринок праці був, як пише видання, "гарячий", і хоча темп напливу іноземних працівників до Польщі був повільніше, ніж в минулому році, їх кількість все-таки зростала.

Вибух пандемії і, як наслідок, закриття кордонів, всі змінили - за даними головного статистичного управління країни, в першому кварталі 2020 року кількість іноземних працівників в Польщі зменшилося на 12% (порівняно з аналогічним періодом 2019 року).

Раніше голова польської асоціації переробників фруктів і овочів, власник одного з найбільших переробних підприємств в Польщі (Real SA) Анджей Гайовнічек заявляв, що польський ринок праці залежний від трудових мігрантів з України, особливо в сезон збору фруктів і овочів. Без них буде дуже складно зібрати врожай.

Як повідомлялося, починаючи з 29 квітня, громадяни України почали отримувати поштою польські робочі візи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics