Close button

ЄС забронював потенційні ліки від covid 19

ЄС забронював потенційні ліки від covid 19

Європейська комісія уклала угоди з виробниками ліків Roche і Merck KGaA для забезпечення поставок експериментальних препаратів для лікування covid 19.

Угоди поширюються на ліки від артриту RoActemra (Roche) і препарат від розсіяного склерозу Rebif (Merck). Обидва препарати розглядаються як потенційні ліки для лікування covid 19. Поставки будуть забезпечені в будь-яку з 27 країн-членів ЄС, які бажають їх купити.

Фармацевтична компанія Roche проводить дослідження препарату Actemra, відомого на деяких ринках як RoActemra. Дослідження проводиться на пізніх стадіях за участю 330 пацієнтів. Протизапальна засіб, що використовується проти ревматоїдного артриту, було застосовано в Китаї для пацієнтів, які страждають від важкої реакції імунної системи.

Препарат також був протестований на пацієнтах з covid 19 в комбінації з противірусних remdesivirom (Gilead), єдиним препаратом, дозволеним ЄС для використання проти covid 19.

Обидва препарати націлені на білки в організмі, пов 'язані із запаленням. Існує Надія, що вони можуть допомогти важкохворим пацієнтам з covid 19. Такі пацієнти потерпають від так званого цитокинового шторму, реакції імунної системи, яка може призвести до органної недостатності.

Країни ЄС повинні будуть узгодити необхідні обсяги поставок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics