Close button

Великобританія розвиває систему супутників

Великобританія розвиває систему супутників

Великобританія робить ставку на те, що супутниковий оператор OneWeb допоможе сміливо вступити в епоху після Brexit, повідомляє Reuters.

Британський уряд і індійський телекомунікаційний конгломерат Bharti Enterprises заявили, що разом викладуть 1 млрд. дол. на купівлю OneWeb.

Підприємство OneWeb було засноване американцем Грегом уайлер з перспективою надання "Інтернету для всіх" через 648 супутників на низькій навколоземній орбіті.

OneWeb вже володіє 74 супутниками на орбіті.

Великобританія планує додати технологію визначення місця розташування, щоб доповнити і підвищити стійкість американської системи GPS. Результатом Brexit є вихід країни з системи Galileo.

Додатково до інвестицій британського уряду та Bharti будуть потрібні вкладення на суму ще 1 млрд. дол. для створення групи супутників, яка зможе забезпечити безперервне обслуговування по всьому світу.

Вартість одного супутника складає приблизно 1 млн. дол. Термін служби такого супутника - близько 5 років.

Кожен запуск ракети коштує приблизно в 70 млн. дол., який виводить на орбіту 34 супутника.

Завдяки зменшенню кількості запусків, увеличивающему кількість супутників до 200, OneWeb може забезпечувати покриття на полюсах. Військова та нафтогазова промисловість розглядаються в якості потенційних клієнтів в Арктиці.

Забезпечення загального доступу до Інтернету через супутник було мрією численних технологічних магнатів і компаній впродовж багатьох років, включаючи збанкрутіле підприємство Білла Гейтса Teledesic в 1990-х роках.

Ілон Маск і Spacex зараз створюють конкуруючу групу супутників Starlink. Засновник Amazon Джефф Безос також розвиває космічний інтернет-бізнес - проект Kuiper.

Придбання OneWeb, що належить Великобританії і базований в США, підлягає схваленню з боку регулюючих органів, включаючи комітет з іноземних інвестицій в США.

Нові власники компанії повинні будуть відновити робочу силу компанії після того, як 90% її співробітників були звільнені.

Новини

Популярні теми форуму

analytics