Close button

Японія поки не відмовляється від системи ПРО

Японія поки не відмовляється від системи ПРО

Японія все ще може створити систему протиракетної оборони Aegis Ashore для захисту від атак Північної Кореї та інших регіональних конкурентів, включаючи Китай, повідомляє Reuters.

Міністр оборони Японії Таро Коно минулого місяця скасував плани щодо будівництва двох об 'єктів Aegis Ashore. Він посилався на вартість і побоювання, що падіння ступенів ракети-носія з ракет-перехоплювачів може обрушитися на місцевих жителів.

Японія, Однак, не скасувала контракт на 1 млрд. дол на постачання радарів системи оборони. Влади обмірковують проведення технічної оцінки Урядом США. Така оцінка дає рекомендації щодо використання інших об 'єктів, які усунуть проблеми безпеки.

Варіанти включають установку ракетних пускових установок на морських платформах або у віддалених прибережних районах, щоб виключити ризик падіння прискорювачів. Японія також має в своєму розпорядженні військовими кораблями, які оснащені перехоплювачами балістичних ракет.

Будь-яке рішення зберегти співпрацю з Aegis Ashore може розстроїти Пекін і Москву. Вони наполягають на припинення розміщення системи. Наземні системи можуть у три рази збільшити дальність дії старих радарів Aegis на японських військових кораблях. Вони зможуть заглянути в Китай і Росію.

В 2019 році Японія вперше вказала, що Китай є основною загрозою безпеки. Були відзначені зростаючі витрати на оборону, збільшення військових маневрів і розширення Арсеналу сучасної зброї, включаючи балістичні ракети. Також був відзначений сплеск активності Росії в водах і небі навколо Японії.

Японія обрала Aegis Ashore у 2017 році. Це сталося після того, як протягом двох років Пхеньян запустив 40 ракет. КНР також провела випробування трьох ядерних бомб. Остання з них мала вибухову потужність 160 кілотонн, у вісім разів могутніше атомної бомби, яка знищила Хіросіму.

Рада Національної безпеки Японії розглядає нові пропозиції по обороні. В список включена можливість створення ударного потенціалу для нанесення ударів по ракетних пускових установках супротивника, перш ніж буде прийнято рішення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics