Close button

Лінія королів була контролює багатющий храм

Лінія королів була контролює багатющий храм

Верховний суд Індії підтвердив право колишньої королівської династії керувати храмом Шрі падманабхасвамі, одним з найбагатших місць поклоніння у світі, повідомляє Reuters.

У 2011 році було відкрито одне зі сховищ багатовікового індуїстського храму в місті tiruvanantkhanpurame в штаті Керала. У сховищі були виявлені діаманти, тонни золотих монет і ювелірних виробів. Скарби оцінили в більш ніж 20 млрд. дол.

Високий суд штату Керала в тому ж році постановив, що сім 'я Траванкора повинна відмовитися від управління храмом після смерті глави сімейства. Останній правлячий махараджа помер у 1991 році

Але Верховний суд скасував це рішення.

"Мы разрешаем звернення королівської сім 'ї Траванкора. Смерть не впливає на Shebaitship (управління та підтримання божества) сім 'ї Траванкора ", - повідомили судді.

Багатство кількох індуїстських храмів в Індії обчислюється мільярдами доларів. Віддані віруючі жертвують золото та інші дорогоцінні предмети в якості подарунків духовним чи релігійними установам.

Верховний суд заявив, що Королівська родина створить новий комітет для управління храмом. Він буде мати право вирішувати, що робити з багатством храму, включаючи вміст іншого стародавнього сховища, яке ще належить відкрити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics