Close button

Американські міста борються за завод Tesla

Американські міста борються за завод Tesla

Два міста в США претендують на те, щоб розмістити завод зі збірки автомобілів Tesla, повідомляє Reuters.

Талса, штат Оклахома, місто нафтовидобувної промисловості з 23-метрової статуєю під назвою "Золотий Бурильник".

Остін, штат Техас, є прогресивним містом в консервативному штаті з процвітаючою індустрією програмного забезпечення і контркультурними іміджем "збережемо Остін дивним" ("Keep Austin Weird").

У цих двох дуже різних міст є одна спільна риса: вони обидва перебувають у списку Tesla Inc. Компанія планує введення в експлуатацію заводу по збірці автомобілів вартістю 1,1 млрд. дол і до 20 000 нових робочих місць.

Ухвалення рішення очікується протягом декількох тижнів. Конкурс Остін проти Талса розжарюється. Компанія Tesla і виконавчий директор Ілон Маск торгувалися через податкових пільг та інших поступок, які могли б знизити вартість заводу.

Очікується, що на цьому тижні округ Тревис, в якому знаходиться Остін, проголосує за десятирічні податкові пільги на загальну суму понад 65 млн. дол.

Представник Tesla заявив, що місцеві і державні податкові пільги "грають вирішальну роль" у запуску нового заводу та успішно конкурувати з давніми суперниками в галузі.

В Оклахомі лихоманка Tesla в повному розпалі.

Ілон Маск особисто відвідав незабудовану майданчик, де буде розташований новий завод. Там планують виробляти позашляховики Model Y та футуристичний Cybertruck Tesla.

Місцеві фанати Tesla перефарбували статую Золотого бурильника, щоб він мав вигляд Маск з логотипом Tesla на грудях і пряжкою для ременя, прикрашеній ім 'ям компанії.

У пошуках нового виробничого майданчика Tesla відібрала вісім центральних Штатів США і отримала пакети стимулюючих заходів від багатьох інших. Компанія заявила чиновникам Техасу, що на заводі буде створено понад 5000 робочих місць, в основному, з низькою кваліфікацією, при середній зарплаті в 47 000 дол.

Надання стимулів не є чимось новим для автомобільної промисловості. Компанія Tesla отримала близько 1,4 млрд. дол. у вигляді стимулів для будівництва заводу з виробництва акумуляторів в Неваді у 2014 році. Штат Алабама залучив автовиробника Mercedes-Benz з пакетом в 253 млн. дол в 1990-х роках.

Новини

Популярні теми форуму

analytics