Close button

Експерт про офшорні схеми на трансферах футболістів

Експерт про офшорні схеми на трансферах футболістів

Трансфери українських футболістів, зокрема ФК "Динамо" проходять через офшорні компанії, про що інформував портал "UA. Футбол ". Це є схема ухилення від сплати податків, каже політолог Володимир Цибулько, яка діє давно і безкарно по відношенню до українським олігархам, адже ще до цивілізованих фінансовим відносинам вони не звикли, передає УНН, повідомляє УНН.

"Спорт це елемент шоу-бізнесу, а шоу-бізнес завжди був в сірій зоні для оподаткування. Це така "дорогая іграшка" для олігарх ", - вважає він і додає, що привести цю сферу до якогось фінансовому стандартом досить важко.

"З точки зору того ж олігархату - офшори це Громадянська схема, а ФК – іграшки, які не можуть бути цивілізованим бізнесом.

Переуступка прав на футболіста стоїть кілька мільйонів доларів, а іноді десятки мільйонів доларів. І здавалося б, що це повинно якось позначатися на українській економіці, і на виході ми по суті маємо "сіру схему", яка до оподаткуванню не надається ", - пояснює Цибулько.

За його словами, поки в олігархат, який володіє футбольними клубами буде продовжувати ставитися до спорту, як до шоу - бізнесу і як до "дорогий игрушке", до того це ніколи не стане повноцінною економікою.

Крім того Цибулько вважає, що український sportdolzhen запроваджувати цивілізовані фінансові відносини, інакше "ніколи високих досягнень у нас не буде".

Зауважимо, що даними німецьких журналістів, ФК "Динамо" через офшори купило і продало футболістів на суму 342 млн євро.

Нагадаємо, що ДБР розслідує проти керівництва клубу кримінальне провадження через ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Схема ухилення полягає у виплаті мінімальних "білих" і значних "сірих" заробітних плат футболістам теж через офшори.

Належить ФК - олігархам братам Ігорю та Григорію Суркісу.

Дмитро Нечаєв

Новини

Популярні теми форуму

analytics