Close button

Акаунти Маска і Обами зламала молодь

Акаунти Маска і Обами зламала молодь

За атакою на соціальну мережу Twitter стоять як мінімум чотири людини. Одному з них - близько 20 років і він з США, інший - ще молодші і живе в Англії з мамою, повідомляє Экономическая правда.

Про це йдеться в розслідуванні The New York Times.

Журналістам NYT вдалося поговорити з причетними до злому хакерами. За їхніми словами, атака на Twitter почалася з розмови кількох хакерів на популярній в співтоваристві хакерів і геймерів платформі Discord.

Всі вони цікавилися короткими адресами у Twitter, які складаються з однієї літери або цифри - наприклад, @у або @6. Такими адресами зазвичай володіють перші користувачі сервісу або програми.

Деякі зломщики заробляють на цьому: зламують акаунти власників таких адрес і перепродують їх за тисячі доларів.

Спілкування почалося так: "yoo bro", - написав користувач під ім 'ям Кірк хакеру з нікнеймом lol. Після цього Кірк повідомив своєму співрозмовнику, що працює в Twitter, попросив не показувати це повідомлення нікому і попередив, що все серйозно.

За даними NYT, людині під ніком "lol" трохи більше 20 років, а ще один хакер - "ever so anxious" - живе на півдні Англії зі своєю матір 'ю, йому 19 років, з' ясували журналісти.

Kirk зв 'язався з "lol" і "ever so anxious" пізно ввечері 14 липня (у ніч атаки) і запропонував стати партнерами в продажі акаунтів з короткими іменами в Twitter. Вони отримували частину суми від кожної угоди.

Однією з перших угод "lol" став продаж аккаунта @y за 1500 доларів в біткоінах. Гроші отримав той же гаманець, на який пізніше приходили перекази від користувачів, які повірили зламаним акаунтам знаменитостей.

- Реклама -

Ближче до ранку покупців ставало все більше, а ціни на послуги Kirk росли, пише NYT. Він міг швидко отримати доступ майже до будь-якого запису, і навіть надіслав Скріншот внутрішніх інструментів Twitter як доказ зламу одного з акаунтів.

Хакери встигли зламати і продати акаунти @dark, @w, @l, @ 50 і @vague та інші.

Одним з клієнтів зломщиків був інший відомий хакер PlugWalkJoe, він же Джозеф о 'Коннор, пише NYT. За його словами, він купив адресу @6, але не мав стосунку до взлому.

Джозеф о 'Коннор з посиланням на інших хакерів розповів, що Kirk потрапив у канал у Slack співробітників Twitter. Інформація з нього допомогла йому отримати доступ до серверів компанії. Неназвані джерела видання, які займаються розслідуванням злому, згодні з цією теорією.

Kirk вдалося заробити близько 180 тисяч доларів, пояснює NYT. Після масових зломів він перестав відповідати своїм співрозмовникам і пропав.

Новини

Популярні теми форуму

analytics