Close button

Розкрита причина катастрофічною спеки в Сибіру

Розкрита причина катастрофічною спеки в Сибіру

Провідні вчені - Кліматологи заявили, що Цьогорічна спека в Сибіру, коли стовпчики термометрів досягали рекордних 38 градусів Цельсія, неможлива, якщо не враховувати вплив антропогенного зміни клімату. Про справжню причину катастрофічною теплової хвилі повідомляє видання Science Alert, повідомляє Лента.ру.

Дослідники встановили, що рекордно високі температури були на два градуси вище, ніж при гіпотетичному відсутність викидів парникових газів протягом десятиліть. При цьому значення стовпчиків термометрів піднялися на п 'ять градусів вище середніх показників в період з січня по червень. Температура в місті Верхоянск (Якутія) була зафіксована на рівні 38 градусів Цельсія, що перевершує попередні рекорди.

Зв 'язок екстремальної спеки і антропогенного вплив людини на біосферу була отримана з допомогою методів атрибуції кліматичних змін, призначених для встановлення причин глобального потепління. Вчені змоделювали сучасний клімат, який приблизно на один градус тепліше клімату в доиндустриальную епоху, і порівняли його з моделлю, генеруючої температури в Сибіру без впливу людини, тобто без урахування додаткового градуси.

Виявилося, що спека, що спостерігається зараз, не повинна відбуватися частіше одного разу на 80 000 років. Проте вплив людини підвищило ймовірність цієї події як мінімум в 600 разів.

Вчені вважають, що Екстремальна спека стала причиною лісових пожеж, що охопили 1,15 мільйона гектарів і що випустили додаткові мільйони тонн вуглекислого газу в атмосферу. Також посилилося танення вічної мерзлоти, що сприяло розгерметизації нафтового резервуара і катастрофічного розливу палива в Норильську в травні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics