Close button

Катастрофа МАУ: МЗС Канади підтвердив прибуття самописців

Катастрофа МАУ: МЗС Канади підтвердив прибуття самописців

"Чорні ящики" українського Boeing 737, збитого в січні поточного року іранськими військовими помилково над Тегераном, були доставлені в Париж, повідомляє УНН.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань, передає УНН.

"Ми отримали підтвердження, що" чорні ящики "рейсу No PS752 прибули в Париж, де їх, як очікується, доставлять до Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації завтра вранці на аналіз. Чиновники з Ради з транспортної безпеки Канади також будуть присутні ", - написав дипломат.

Про те, що Іран передасть Франції самописці українського літака для розшифровки до 20 липня раніше повідомила Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO).

Boeing 737 авіакомпанії "міжнародні авіалінії України", який прямував з Тегерана до Києва, був збитий 8 січня іранськими військовими невдовзі після вильоту. Всі, хто знаходилися на борту 176 осіб загинули.

Спочатку влада Ірану стверджували, що причиною катастрофи лайнера стала технічна несправність літака.

Однак згодом Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) визнав, що лайнер був збитий іранськими ППО через помилку оператора, який прийняв літак за ракету.

12 липня був опублікований додатковий доповідь організації цивільної авіації Ірану про хід розслідування авіакатастрофи, в якому стверджувалося, що український лайнер був збитий у зв 'язку з неправильним налаштуванням параметрів комплексу ППО.

Олексій Супрун

Новини

Популярні теми форуму

analytics