Close button

Головні причини "смерті" акумулятора автомобіля

Головні причини "смерті" акумулятора автомобіля

Експерт журналу "За кермом" назвав чотири головні причини передчасного виходу з ладу акумуляторної батареї (АКБ) автомобіля, повідомляє РИА Новости.

Одна з причин полягає в економії під час придбання нового вироби, вказав Колодочкин. "Ситуація аналогічна заправці паливом: багато автовласників вишукують найдешевші АЗС, не бажаючи замислюватися про причини щедрості продавця", - пояснив він.

Іншою причиною передчасного виходу з ладу батареї є встановлення вироби неправильною системи. "Деякі сучасні АКБ виробляють за технологією AGM. Вони розраховані на куди більшу кількість циклів "розряд заряду". Тому їх на належить використовувати в автомобілях з системами "почати / стоп" ", - розповів експерт. Однак власники таких машин заради економії часто набувають Натомість, яка вийшла з ладу штатної батареї "звичайну", і в цих випадках вихід нової АКБ з ладу відбувається дуже швидко, попередив Колодочкин.

Ще однією причиною передчасною "смерті" АКБ є перепади температури, продовжив він. За його словами, все, що потрібно від автовласника, - хоча б зрідка контролювати стан акумулятора в спекотне й холодний час.

Крім того, причиною передчасного виходу з ладу АКБ може стати водійські недбалість, зазначив Колодочкин. Він вказав, що деякі автовласники можуть придбати батарею, не підходящу не тільки по типом або електричним параметрами, але навіть за розмірами.

"Під час встановлення нештатної батареї дроти до неї підчепити ще якось вдається, а ось закріпити належним чином не виходить. І власник починає "колгоспів": прив 'язувати батарею мотузками, скотчем або зовсім залишає незафіксованою. В Русі акумулятор буде трясти, як на вібростенді. Через що досить швидко може обсипатися активна маса або з 'являться тріщини - і те й інше призведе до відмови ", - пояснив експерт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics