Close button

Міноборони РФ заявило, що закінчило випробування вакцини

Міноборони РФ заявило, що закінчило випробування вакцини

У понеділок, 20 липня, з військового госпіталю імені Бурденка буде виписана остання група добровольців, які брали участь у клінічних випробуваннях вакцини від коронавірусу, повідомив начальник 48 ЦНДІ військ РХБ захисту Збройних Сил РФ член-кореспондент Російської академії наук, доктор біологічних наук, професор, полковник медичної служби Сергій Борисевич в інтерв 'ю офіційній газеті Російської армії, повідомляє УНН.

У складі групи було 20 осіб. Їм вводили вакцину, спільно розроблену Міністерством оборони та Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені м. f.gamalei.

"Вченим ще належить величезний пласт аналітичної роботи, складання підсумкових звітів, подання результатів, Державна реєстрація вакцинного препарату. Але вже зараз наявні дані аналізів підтверджують, що в результаті вакцинації у добровольців виявлені необхідні антитіла до коронавірус, а компоненти вакцини безпечні і добре стерпні людиною ", - підбив підсумки клінічних випробувань Борисевич.

Він також повідомив, що антитіла, що дають організму імунітет до коронавірус, збережуться після введення вакцини надовго.

"Можливості платформи, на якій до цього були розроблені дві вакцини проти лихоманки Ебола і вакцина проти близькосхідного респіраторного синдрому, дозволять довгостроково підтримувати захисний титр, виробляється після імунізації", - сказав Борисевич.

У ході досліджень була використана методологія кількісної оцінки збудника, яка була розроблена в 48 ЦНДІ, уточнив начальник інституту. Також медики використовували лабораторну модель, яка дозволила відтворити перебіг захворювання для оцінки захисної ефективності ліків.

Клінічні випробування на добровольцях в госпіталі імені Бурденка почалися 18 червня. Перша група, якої запровадили вакцину, складалася з 18 осіб. Другій групі ввели препарат через кілька днів, після того, як результати перших клінічних випробувань дозволили продовжити дослідження.

Олексій Супрун

Читайте також: Вакцина від COVID може виявитися малоефективною

Новини

Популярні теми форуму

analytics