Close button

Місцеві вибори: шанси перезавантажити владу

Місцеві вибори: шанси перезавантажити владу

У президента задумалися над тим, щоб провести повне перезавантаження влади в регіонах. Минулої осені такий шанс у Володимира Зеленського і "Слуги народу" був, але зараз повністю втілити цей сценарій їм вже не вдасться, повідомляє РБК-Украина.

Так вважає політолог Володимир Фесенко, йдеться в матеріалі РБК-Україна "боротьба за мільйони: хто буде битися за пост мера в найбільших містах".

Як він пояснив, що причина, зокрема, в падінні рейтингу президента і його партії. По-друге, самого по собі висунення від "Слуги народу" або будь-який інший розкрученої політсили під час місцевих виборів недостатньо.

"Питання не тільки в" Слуге народу "і падіння довіри до влади, а в тому, що традиційно під час місцевих виборів перемагали не партійні бренди, а місцеві авторитетні політики. Незалежно від назви їхньої партії ", - сказав РБК-Україна голова комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

Однак, за його словами, кандидат від президентської політсили може зі старту отримати приблизно 15-20% голосів.

Кошель вважає, якщо кандидати від президентської політсили не будуть мати за собою токсичного шлейфу, то у великих містах вони цілком можуть вийти у другий тур.

Одне з джерел у команді Зеленського пояснив: якщо говорити про п 'ятірці найбільших міст, то партія націлена боротися за Київ, Дніпро і Одесу. Завдання по решті - добре виступити в боротьбі за міськраду.

Втім, на думку Фесенка, жодна партія, включаючи "Слугу народу", не зможе взяти одноосібну більшість у радах цих міст (Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та Львові, - прим.), і взагалі в обласних радах і міськрадах обласних центрів.

"І це непоганий варіант для президентської партії. В більшості випадків "Слуга народу" домовлятиметься щодо коаліції з партіями мерів. Це важливо і для впливу на систему управління в місті, і для забезпечення лояльності мера до Президента Зеленському ", - резюмував політолог.

Новини

Популярні теми форуму

analytics