Close button

Лукашенко прокоментував справу babarik

Лукашенко прокоментував справу babarik

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував справу проти колишнього голови белгазпромбанку, опозиціонера Віктора Бабарика словами "злодій повинен сидіти у в 'язниці". Відео з його виступом опублікував Telegram-канал "Пул першого", повідомляє Лента.ру.

За словами білоруського лідера, справа белгазпромбанку не є "політичним замовленням". "Немає ніякого страху і небезпеки в них (фігурантах справи). Але злодій повинен сидіти у в 'язниці, однакове ставлення до всіх ", - зазначив він.

Лукашенко додав, що колишні та нинішні топ-менеджери белгазпромбанку, які за версією слідства, створили організовану злочинну групу, не стануть в 'язнями совісті. "Всі ці в'язні, а їх там уже під 30 осіб. Всі дають свідчення. І цей (Віктор Бабарика) вже зарыдал. Коли не зареєстрували - заридав і почав свідчення давати. Тому в 'язнями совісті не будуть ", - підкреслив Білоруський лідер.

Він додав, що наказава слідчим, щоб ті запросили фахівців із США, Польщі та Росії для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. "Лукашенко когось боїться або там дійсно кримінальні злочини?! Ми відкриті ", - резюмував він.

15 липня стали відомо, що комітет державного контролю Білорусі заарештував кошти подружжя заступника міністра фінансів Росії Андрія Круглова, що зберігаються на рахунку в беєгазпромбанку.

Про незаконні операції, що проводяться через "чорну касу" белгазпромбанку, повідомлялось раніше. Одна з схем, за даними слідства, полягала в обміні іноземної валюти на банківські облігації.

Слідство вважає, що глава белгазпромбанку Бабарика, а також деякі колишні і нинішні топ-менеджери белгазпромбанку створили організовану злочинну групу з метою виведення сотень мільйонів доларів за рубіж. Влада заявляла, що дана діяльність контролювалася "ляльководами з" Газпрому "" і створила загрозу інтересам Національної безпеки Білорусі.

Бабарика пред 'явлені звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу Білорусі: частина 2 статті 235 ("легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом"), частина 2 статті 243 ("ухилення від сплати податків, що спричинило шкоду в особливо великому розмірі"), частина 2 статті 431 ("Дача хабара повторно або у великому розмірі").

Новини

Популярні теми форуму

analytics