Close button

Covid 19 хто може заразитися повторно

Covid 19 хто може заразитися повторно

Шанси підхопити коронавірус вдруге залежать виключно від людського імунітету. Точно також, як і шанси захворіти в принципі. Кого може скосити covid 19 повторно, розповіла професор Алла Волоха, керівник кафедри дитячих інфекційних хвороб з Національної медакадемії післядипломної освіти, повідомляє Комментарии.

Випадки повторного зараження коронавірусом трапляються, але назвати це масовим явищем не можна, каже медик. В даному випадку дають про себе знати індивідуальні особливості імунної системи.

"Є люди, у яких імунна система погано відповідає на інфекцію, так само як і на вакцинацію, к слову. Це приблизно 5% населення. Внаслідок якихось причин, їх організм не виробляє імунна відповідь на вакцину ", - пояснює лікар.

А ось говорити про те, що імунітет від коронавірусу короткостроковий і під загрозою повторного зараження виявиться кожен перехворів - рано. Безперечно одне - якщо в крові пацієнта стає менше антитіл, це не означає, що організм втрачає здатність протистояти інфекції, запевняє професор. У цьому випадку працюватиме клітинний імунітет, який буде реагувати на вірусну загрозу.

Оскільки covid 19 - це нове захворювання, лікарям залишається лише спостерігати.

"На даний момент ми не фіксуємо Великої кількості пацієнтів, які захворіли повторно", - підсумувала Алла Волоха.

Віолетта Комарівська

Читайте також: нові випадки зараження covid 19 діагностували у 166 країнах світу

Новини

Популярні теми форуму

analytics