Close button

Німеччина звернулася до конгресменам США

Німеччина звернулася до конгресменам США

У Німеччині прем 'єр-міністри чотирьох земель - Баварії, Баден-Вюртемберга, Гессена та Рейнланд-Пфальца - попросили в спільному листі 13 американських конгресменів перешкодити планам президента США Дональда Трампа про виведення майже 10 тисяч військових із їх країни. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung, повідомляє Лента.ру.

Зазначається, що Маркус Зедер, Фолькер Буф 'е, вінфріда Кречман і Малу драйєр вирішили написати американським політикам, що входять в комітети з питань безпеки або вже відзначився в якості критиків рішення Трампа. Згадане лист повинен, на думку лідерів земель ФРН, зміцнити позиції прихильників повного збереження контингенту.

Глави німецьких регіонів підкреслюють, що війська США в Німеччині служать їх стратегічним інтересам. Крім того, прем 'єр-міністри вважають, що глибоке співробітництво у військовій сфері демонструє дієздатність НАТО, а також певним чином пов' язує не тільки держави, але і їх мешканців.

Раніше повідомлялося, що Німеччина заплатила за розміщення армії США майже мільярд євро за 10 років. Стверджується, що зазначені німецькою владою витрати в 100 мільйонів євро в рік - тільки частина реальних витрат. При цьому вказується, що 648,5 мільйони євро позначені як витрати на гранти щодо будівельних робіт, ще 333,9 мільйона - безпосередньо на оборону.

6 червня адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про рішення скоротити чисельність американського військового контингенту, розміщеного в Німеччині. В даний час на території країни знаходяться 34,5 тисячі солдатів. Глава держави наказав Пентагону скоротити їх чисельність на 9,5 тисячі. Крім того, Трамп розпорядився обмежити число одноразово перебувають у ФРН американських військовослужбовців близько 25 тисяч осіб замість допустимих зараз 52 тисяч.

Трамп потім пояснив, що якщо ФРН не почне виділяти більше коштів на оборонну сферу, США скоротять чисельність свого контингенту на території країни. Він також поскаржився на те, що Німеччина порушує домовленості по НАТО про військових бюджетах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics