Close button

Прорив у бюджетних переговорах ЄС: подробиці

Прорив у бюджетних переговорах ЄС: подробиці

Чотири уряди країн Євросоюзу, провідного переговори про пакет заходів стимулювання для перезавантаження економіки блоку, готові домовитися про ключовому елементі угоди, повідомляє УНН.

Про це з посиланням на слова двох офіційних осіб повідомляє Bloomberg, передає УНН.

"Після переговорів протягом ночі Нідерланди, Австрія, Данія і Швеція залишилися задоволені тим, що 390 млрд євро (450 млрд доларів) фонду виділяються у вигляді грантів, а решта - у вигляді позик під низькі відсотки", - цитує видання слова чиновників.

Так, 27 лідерів ЄС зберуться знову о 16 годині за місцевим часом, щоб врегулювати невирішені питання, такі як загальний розмір фонду і механізми контролю його витрат. Французький чиновник сказав, що їх делегація "тепер бачить шлях до повного угодою".

"Важкі переговори тільки що закінчилися. Ми можемо бути дуже задоволені сьогоднішнім результатом. Вони продовжаться сьогодні вдень ", - заявив у своєму Twitter канцлер Австрії Себастьян Курц.

Як наголошується, загальний обговорюваний пакет становить близько 1,8 трлн євро. Більше 1 трлн євро будуть розподілені у вигляді грантів регулярного бюджету блоку, а ще 750 млрд євро виділено на пакет заходів щодо екстреного стимулювання. Німеччина вносить левову частку в бюджет блоку.

Раніше стало відомо, що під ранок черговий ночі переговорів лідери держав ЄС знову не змогли домовитися по бюджету.

Читайте також: Польща поскаржилася на верховенство права ЄС

Юлія Шрамко

Новини

Популярні теми форуму

analytics