Close button

Синоптики попередили про загрозу паводків

Синоптики попередили про загрозу паводків

Погана погода, яка супроводжується рясними зливами, які прогнозують синоптики в Україні, поставлять під загрозу майно деяких жителів прибережних зон, повідомляє Комментарии.

Невеликі паводки можливі в західних регіонах, зокрема у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській і Волинській областях. Про це попередили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Грозові дощі на Західній Україні, які пройдуть сьогодні, до завтра навряд чи закінчаться. Рясні опади можуть спровокувати підняття рівня води в місцевих річках. Однак воно буде не критичним, повідомили в ДСНС. В деяких районах, місцеві жителі взагалі ніяк не відчують його на собі.

"На річках басейну Сяну та Дністра у Львівській та Івано-Франківській областях вода може піднятися на 0,2-1 метр. Вода може вийти на окремі ділянки у річкових заплавах. Інших негативних наслідків не буде ", - йдеться в повідомленні рятувальників.

А на Закарпатті після дощів може підтопити населені пункти, які стоять в низині. Приготуватися до паводку рекомендують і жителям Волинської області.

"На ріках Прип 'ять та Стохід буде перевищення позначки затоплення прибудинкових ділянок та сільськогосподарських угідь в деяких селах Ратнівського та Любешівського району", - попередили в ДСНС.

Нагадаємо, що в червні західні регіони України постраждали від сильних повеней. Сотні сіл затопило після рясних дощів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics