Close button

Адвокати Януковича викрили Порошенко у брехні

Адвокати Януковича викрили Порошенко у брехні

Адвокати колишнього українського президента Віктора Януковича подали заяву на п 'ятого главу держави Петра Порошенка і екс-міністра Арсенія Яценюка у державне бюро розслідувань (ДБР) за дачу завідомо неправдивих показань. Цю інформацію повідомив адвокат адвокатського об 'єднання Aver Lex Віталій Сердюк в понеділок, 20 липня, повідомляє Вести.

"Обидва свідки були попереджені судом про передбачену кримінальної відповідальності як за відмову від дачі показань, так і за дачу завідомо неправдивих показань. Однак вимоги українського Закону вони проігнорували ", - передає прес-служба адвокатського об 'єднання.

Про що соврали Порошенка і Луценка?

Як зазначив Сердюк, свідчення Порошенка про його зв 'язок з колишнім генеральним прокурором країни Юрієм Луценком і події 2014 року - хибні: "свідок свідомо і навмисне значно занизив можливості українських військових в 2014 році".

За словами адвоката, Порошенко і Яценюк збрехали, коли говорили про те, що їм було невідомо, що в момент прийняття Верховною Радою постанови про самоусунення Януковича той перебував на території України, про що публічно уведомил всіх у своєму відеозверненні з Харкова.

Сердюк вважає, що під час дачі показань Яценюк сказав неправду щодо відмови Януковича як президента виконувати виконувати умови угоди про врегулювання кризи на Україні, про відсутність зброю у протестувальників на Майдані, про те, що опозиція не захоплювала резиденцію "Межигір 'я" и не совершала замахів на Януковича.

"Такі дії з боку свідків однозначно свідчать про змову представників попередньої влади для того, щоб зняти з себе та інших винуватих відповідальність за трагічні події зими 2014 року і втрату Криму, а також для приховування правди від громадськості", - наголосив він.

Нагадаємо, адвокати екс-президента України Віктора Януковича називають інформацію про вручення їхньому клієнту підозрюваного в скоєнні державної зради брехнею. За словами адвоката Віталія Сердюка, таким чином Українська влада намагається відвести від себе хвилю негативу за закриття справ проти п 'ятого президента України Петра Порошенка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics