Close button

Вчені назвали рік зникнення білих ведмедів

Вчені назвали рік зникнення білих ведмедів

Популяція білих ведмедів на Землі може майже повністю зникнути до 2100 року через глобальне потепління і пов 'язане з ним танення льодів, йдеться в спільному дослідженні американських і канадських учених, повідомляє Корреспондент.

Про це в понеділок, 20 липня, пише журнал Nature Climate Change.

У статті говориться про змодельовану ситуацію, майбутні демографічні наслідки поголів 'я білих ведмедів. За основу розрахунків вчені взяли порогове число днів, протягом яких тварини можуть голодувати без ризику швидкого вимирання. Значення поєднали з числом днів, протягом яких ареал проживання ведмедів залишається вільним від льодового покриву, необхідним для полювання на тюленів - головної складової раціону хижаків.

"Наша модель передбачає, що збереження високого рівня викидів вуглекислого газу поряд з поступовим зниженням природного відтворення і термінів життя до 2100 року поставить під загрозу виживання білих ведмедів за винятком окремих груп на найвищих широтах Арктики", - наголошується в дослідженні.

За словами вчених, вижити популяція білих ведмедів має шанс тільки на островах Королеви Єлизавети - самому північному сегменті Канадського Арктичного архіпелагу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics