Close button

Маск увійшов до п 'ятірки найбагатших людей планети

Маск увійшов до п 'ятірки найбагатших людей планети

Американський підприємець Ілон Маск, який очолює компанію Tesla і SpaceX, вперше увійшов до п 'ятірки найбагатших людей планети за версією журналу Forbes. Відповідна інформація наводиться у вівторок на сайті журналу, передає УНН, повідомляє УНН.

За його даними, зараз фінансове становище Маска оцінюється в 74,2 млрд доларів. На даний момент Forbes ставить Маска на п 'яту сходинку в списку найбагатших людей планети. Шосте місце зі статком 72,2 млрд доларів займає колишній керівник Microsoft Стів Балмер, на сьомому місці перебуває голова інвестиційного фонду Berkshire Hathaway Уоррен Баффет (72 млрд доларів).

Разом з тим 49-річний Маск раніше поступається главі компанії Facebook Марку Цукербергу (90,3 млрд доларів). Перші три рядки займають один із засновників Microsoft Білл Гейтс (113,4 млрд доларів), генеральний директор французької групи компаній LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно (113,8 млрд доларів) і глава корпорації Amazon Джефф Безос зі статком 189 млрд доларів. Останній залишається найбагатшою людиною планети вже третій рік поспіль.

Компанія Tesla була заснована Маском у 2003 році. Спочатку вона називалася Tesla Motors, але згодом була перейменована в Tesla. Спочатку компанія спеціалізувалася тільки на виробництві електромобілів, проте пізніше стала також займатися створенням сонячних батарей та інших енергонакопичувальних систем.

Акції компаній з виробництва рукавичок обігнали Tesla

Ілля Нежигай

Новини

Популярні теми форуму

analytics