Close button

Які маски найкраще захищають від вірусів

Які маски найкраще захищають від вірусів

Згідно з підсумками досліджень американських вчених-вірусологів, на першому місці із захисту дихальних шляхів опинилися маски медичного типу N99 і N95, а на другому - прості хірургічні, повідомляє Страна.ua.

Про це повідомляє Science Alert.

Після аналізу різних масок у 194 країнах світу вчені визначили, що від вірусів і, зокрема, коронавірусу, найкраще дихальні шляхи захищають маски медичного типу N99 і N95.

Вони якісно фільтрують повітря від вірусних частинок і знижують ризик зараження на 94-99% навіть після 20 хвилин присутності на забрудненій території. Все тому, що маски саме цього типу щільно прилягають до шкіри і виконані з матеріалів, які не пропускають патогени.

Какие маски лучше защищают от Сovid-19. Фото: medvestnik

Маска N95

Какие маски лучше защищают от Сovid-19. Фото: medvestnik

Маска N99

На другому місці опинилися прості одноразові хірургічні маски, оскільки вони виготовлені для фільтрації повітря саме від найдрібніших вірусних частинок. Говорячи про зроблені в домашніх умовах маски, вчені рекомендують використовувати шовк, шифон або фланель з одного боку і бавовну з іншого, щоб забезпечити якісний двосторонній захист. Однак такі маски все-одно менш ефективні.

Зазначається, що безперешкодний доступ до засобів індивідуального захисту повинні мати, в першу чергу, лікарі. Також дослідники повідомили, що зростання смертності коронавірусу в країнах, де ввели обов 'язковий масковий режим значно нижче країн, де обмеження не вводили - 7% і 55% відповідно.

Новини

Популярні теми форуму

analytics