Close button

Ключова причина швидкого старіння організму

Ключова причина швидкого старіння організму

Вчені з Великобританії та Німеччини проаналізували генетичні дані понад одного мільйона людей і з 'ясували, що є ключовою причиною швидкого старіння організму, повідомляє Новое время.

Згідно з результатами нового дослідження, ключовим фактором старіння і тривалості життя може бути рівень заліза в крові.

Вчені з Університету Единбурга та Інституту біології старіння Макса Планка зібрали генетичні дані більше одного мільйона людей і проаналізували стан їх здоров 'я в різні періоди життя.

Дослідники намагалися визначити ключові фактори біологічного старіння, - процесу, через який організм людини починає слабшати і у нього розвиваються серйозні захворювання, включаючи хвороби серця, деменцію і рак.

Автори роботи виявили зв 'язок між певними генами, які відповідають за метаболізм заліза в крові, і більш високою тривалістю життя людей без серйозних хвороб.

Іншими словами, різною швидкістю старіння може бути генетична схильність людей до засвоєння заліза в крові.

Вміст цієї речовини в крові залежить від безлічі факторів, включаючи тип дієти. Підвищені або знижені рівні заліза в крові пов 'язані з різними захворюваннями, включаючи хворобу Паркінсона, проблеми з печінкою, пригнічений імунітет тощо.

"Ми припускаємо, що наші висновки про метаболізм заліза можуть також пояснити, чому дуже високі рівні багатого залізом червоного м 'яса в раціоні пов' язані з різними віковими станами, включаючи серцеві захворювання", - говорить один з авторів дослідження Доктор Пол Тіммерс з Університету Единбурга.

Вчені вважають, що створення препарату, який зможе імітувати вплив генів на засвоєння заліза, дозволить змінити деякі наслідки старіння.

Новини

Популярні теми форуму

analytics