Close button

Президент Філіппін погрожує арештами жителям

Президент Філіппін погрожує арештами жителям

Президент Філіппін Родріго Дутерте пригрозив заарештовувати тих, хто не носить маску, що оберігає від зараження коронавірусом. Про це у вівторок повідомляє агентство Reuters, повідомляє ТАСС.

"У нас немає сумнівів у необхідності арешту тих, хто в умовах пандемії не носить маску і не дотримується безпечної дистанції. Це серйозний злочин. Нехай їх арешт послужить хорошим уроком іншим ", - заявив глава філіппінської держави.

Минулого тижня влада повідомила про те, що буде в разі необхідності насильно переміщати хворих на легку форму пневмонії, викликану коронавірусом, з будинків у лікарні, незважаючи на звинувачення в порушенні тим самим прав людини. Необхідність суворих заходів чиновники пояснили різким зростанням числа інфікованих і померлих від інфекції після того, як у червні на Філіппінах був ослаблений карантинний режим.

На цьому тлі міністр охорони здоров 'я Франсіско Дуке обіцяв збільшити число щоденних тестів на коронавірус з 20-23 тис. в даний час до 32-40 тис. Уряд, за його словами, має намір до другого кварталу 2021 року довести число минулих тести до 10 млн осіб, що становить десяту частину населення країни. Зараз аналізи на коронавірус здали 1,1 млн філіппінців.

На сьогоднішній день за кількістю померлих від пандемії Філіппіни займають друге місце в Південно-Східній Азії після Індонезії. З червня кількість інфікованих філіппінців збільшилася в чотири рази і досягла 68 898. Кількість померлих з минулого місяця зросла вдвічі до 1 835.

Новини

Популярні теми форуму

analytics