Close button

У Великобританії заявили про прорив у лікуванні COVID-19

У Великобританії заявили про прорив у лікуванні COVID-19

Новий метод лікування дозволяє знизити кількість пацієнтів, яким необхідна інтенсивна терапія, повідомляє ZN.ua.

Британська компанія Synairgen заявила про те, що запропонований їй метод лікування коронавірусу дозволяє знизити кількість людей, яким необхідна інтенсивна терапія. Про це свідчать попередні результати клінічних досліджень, повідомляє ВВС.

Зазначається, що запропонований компанією метод передбачає використання білка під назвою інтерферон бета, який виробляє організм, коли бореться з інфекцією. Білок вводять безпосередньо в легкі пацієнтів за допомогою небулайзера, в надії на те, що він буде стимулювати імунну відповідь організму.

Перші результати досліджень свідчать про те, що такий метод дозволяє на 79% знизити ймовірність того, що у пацієнта з COVID-19 виникнуть ускладнення, при яких буде необхідна вентиляція легенів. У компанії стверджують, що у пацієнтів було в два-три рази більше шансів поліпшити самопочуття настільки, щоб хвороба не заважала повсякденним справам.

За словами представників компанії, випробування також показали "дуже значне" зменшення задухи серед пацієнтів, які отримували лікування. Крім того, середній час перебування в лікарні пацієнтів, які отримували новий препарат, скоротився на третину - зменшився в середньому від дев 'яти до шести днів.

У подвійному сліпому дослідженні брав участь 101 доброволець, яких госпіталізували в дев 'ять лікарень Великобританії з COVID-19. Половині учасників давали новий препарат, інша половина отримувала плацебо.

Варто відзначити, що дані досліджень не були опубліковані рецензованому журналі і не були розкриті в повному обсязі, тому підтвердити висновки компанії поки не можна. Якщо ж заяви відповідають дійсності, то це може стати дуже важливим проривом у лікуванні коронавірусної інфекції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics