Close button

Захисники "зеленої" енергетики звернулися до Зеленського

Захисники "зеленої" енергетики звернулися до Зеленського

Сьогодні, 21 липня, представники галузі відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) вийшли на мирний протест під стіни Офісу президента на Банковій. Далі планують попрямувати до будівлі Верховної Ради. Учасники акції звертаються з проханням до президента і народних депутатів посприяти якнайшвидшому вирішенню проблем галузі, повідомляє UBR.

Близько 300 протестувальників стоять з плакатами "Відновлювана енергетика - запорука чистого майбутнього", "Відновлювана енергетика - шлях до інвестицій в Україну", "Не змушуйте нас їхати з України", "Крадете на" атомці "і вугіллі, а винні" зелені ".

wq736akxfz_big.jpg

Нагадаємо, сьогодні на позачерговій сесії Верховної Ради заплановано голосування у другому читанні за законопроект № 3658 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії".

Напередодні енергетичний комітет рекомендував до прийняття в цілому цей документ, який передбачає зменшення "зелених" тарифів за допомогою зниження коефіцієнтів.

_w5mf9xvsh_big.jpg

Як повідомив депутат Дмитро Кисилевський, розвиток "зеленої" енергетики призвів до того, що держава зараз просто не має грошей на такі виплати. Це і спонукає уряд, з одного боку, йти на компроміси з інвесторами, занижуючи їхні запити, з іншого - вишукувати кошти на ринку, перекладаючи витрати на споживача.

До того ж 17 липня в Києві під будівлею комітету з питань енергетики та ЖКГ проходив мітинг проти прийняття Верховною Радою поправок до цього законопроекту. Учасники акції заявили, що зміни в документі йдуть врозріз з домовленостями між урядом і виробниками відновлюваних джерел енергії, які викладені в підписаному сторонами меморандумі.

s6dyjalcro_big.jpg

Як заявляють організатори протестів, окремі нардепи, які представляють у парламенті інтереси впливових промислових груп, пропонують зниження "зелених" тарифів у рази більше, ніж у законопроекті № 3658 в урядовій редакції. Якщо відповідні поправки будуть внесені в законопроект, "для України це обернеться інвестиційним колапсом".

Олена Бутурлім, Олександр Проценко

Новини

Популярні теми форуму

analytics