Close button

В Бердянске усиливают карантин

В Бердянске усиливают карантин

У Бердянську посилюють протиепідемічні заходи. Це пов'язано з погіршенням епідситуації в місті, повідомляє Украинская правда.

В.о. директора обласного лабцентру МОЗ Романа Терехова: "На минулому засіданні було вирішено, якщо не вдасться досягти стабілізації епідситуації, то ми будемо вимушені запровадити нові обмежувальні заходи. Тому я ініціював позачергово зібрати нашу комісію. В цілому область відповідає усім вимогам впровадження адаптивного карантину. Втім, з початку липня у Бердянську різко погіршилась ситуація. У санаторії "Арктика" захворіло шість відпочиваючих. До того, з 11 до 15 липня захворіло дев’ять медиків".

Тому меру Бердянська та поліції області доручили посилити контроль за виконанням вимог карантину. Зокрема, посилити:

  • протиепідемічні заходи: проведення дезінфекції у громадському транспорті, в місцях масового перебування людей
  • заходи інфекційного контролю у закладах охорони здоров’я міста;
  • провести плановий скринінг на СОVID-19 медичних працівників закладів охорони здоров’я міста і оздоровчих закладів, з лікуванням або роботою в яких пов’язані зареєстровані випадки захворювання;
  • обстежити усіх пацієнтів і медичних працівників санаторію "Арктика" методом ПЛР; медичних працівників оздоровчих закладів (за винятком санаторію Арктика") обстежити на коронавірус КНП БМР "Бердянське ТМО" методом ІФА;
  • за результатами проведеного обстеження пацієнтів і медичних працівників санаторію "Арктика", у разі необхідності, вжити заходів щодо припинення прийому відпочиваючих до зазначеного санаторію на 14 діб з моменту ізоляції останнього хворого для проведення всіх необхідних протиепідемічних заходів.

За весь період пандемії на Запоріжжі на COVID-19 захворіли 682 особи. 109 досі продовжують лікування.

Читайте также: Карантин не способен остановить коронавирус, - ВОЗ

Новини

Популярні теми форуму

analytics