Close button

Екскерівнику “Укравтодору” Новаку вручили українську підозру

Екскерівнику “Укравтодору” Новаку вручили українську підозру

, повідомляє Украинская правда.

Центральне антикорупційне бюро Польщі 21 липня за дорученням НАБУ та САП в межах спільної слідчої групи повідомили колишньому в.о. голови "Укравтодору" Славоміру Новаку про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"НАБУ та САП зафіксували три епізоди, які можуть свідчити про ймовірне отримання колишнім керівником Укравтодору неправомірної вигоди. Всі ці випадки пов’язані з ухваленням рішень про використанням коштів, наданих міжнародними фінансовими організаціями у вигляді кредитів на ремонт українських доріг.

Загальна сума кредитних коштів, які злочинна група використала як привід для отримання неправомірної вигоди від компаній у сфері дорожнього господарства, перевищує 270 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що в одному з епізодів йшлося про сплату 10% "консультаційних послуг", що становило понад 180 тис євро. В іншому компанія-переможець тендеру Укравтодору мала сплатити внесок до спеціально створеного спільного підприємства у Польщі, еквівалент якого становив на момент вчинення злочину понад 3,5 млн грн.

"Ще в одному з випадків йшлося про викуп іншої спеціально створеної компанії зі статутним капіталом у 15 тис євро за 300-350 тис євро. В обмін на це екскерівник Укравтодору обіцяв "не помітити" порушень термінів виконання контрактів однією з компаній-підрядниць Укравтодору і не вимагати від неї сплати штрафних санкцій.

Особливістю наведених злочинів було те, що вони починались в Україні, а завершувались у Польщі", - додали у НАБУ.

У НАБУ повідомили, що 5 особам вручено повідомлення про підозру в межах роботи спільної слідчої групи. Йдеться про:

  • в.о. голови Укравтодору
  • двох громадян Польщі
  • іноземного громадянина, представника однієї з компаній-учасниць тендерів Укравтодору;
  • колишню радницю в.о. голови Укравтодору, громадянку України.

Слідство встановлює інших осіб, ймовірних учасників злочинної групи.

Нагадаємо:

У вівторок у прокуратурі Варшави висунули звинувачення колишньому керівнику Укравтодору Славоміру Новаку.

Як повідомлялося, напередодні Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту країни та колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака.

Економічна правда

Новини

Популярні теми форуму

analytics