Close button

У Росії засудили до 3,5 років колонії відомого історика

У Росії засудили до 3,5 років колонії відомого історика

Суд у російській Карелії засудив главу карельського відділення "Меморіалу" Юрія Дмитрієва до трьох з половиною років колонії, повідомляє Украинская правда.

Джерело: рішення Петрозаводського міського суду, адвокат Дмитрієва Віктор Ануфрієв в коментарі російському РБК

Дослівно: "Зазначеним вироком Дмитрієв Ю.А. визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ст. 132 ч. 4 п." Б "Кримінального кодексу Російської Федерації з призначенням йому покарання за цією статтею із застосуванням положень ст. 64 Кримінального кодексу РФ у вигляді позбавлення волі на строк 03 року 06 місяців з відбуванням покарання в вигляді позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму".

Пряма мова адвоката: "Вирок я ще не отримав на руки, але попередній термін покарання - три роки і шість місяців. Таким чином, він повинен вийти на свободу приблизно 10-12 листопада. Він поки відсидів два роки і 2,5 місяця".

Деталі: Дмитрієва звинувачували в сексуальних діях насильницького характеру стосовно його неповнолітньої прийомної доньки. 64-річного історика судили в закритому режимі. Його колеги та численні правозахисники наполягають, що це переслідування політичне і пов'язують його з професійною діяльністю Дмитрієва: він займався дослідженням масових репресій часів Радянського союзу.

Звинувачення просило призначити йому покарання у вигляді 15 років ув'язнення, кримінальне переслідування Дмитрієва триває з 2016 року.

Знати більше: Сандармох і Розстріляне відродження. Чому Україні варто підтримати ув'язненого в Росії історика Дмитрієва

Новини

Популярні теми форуму

analytics