Close button

Як компенсується робота у вихідний день

Як компенсується робота у вихідний день

Відповідно до ст. 72 КЗпП робота у вихідний день може компенсуватися за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі, повідомляє Страна.ua.

Перший варіант, коли сторони дійшли згоди щодо надання іншого дня відпочинку за умови роботи у вихідний день, проте роботодавець порушив цю норму закону. Тоді тільки в разі виконання приписи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, і усунення виявлених порушень, в певні приписом терміни (далі - припис) заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються.

При цьому, якщо припис про усунення виявлених порушень, виданий інспектором праці, не виконаний - застосовуватимуться фінансові санкції, передбачені абз. 9 ч. 2 ст. 265 КЗпП, у розмірі мінімальної зарплатні. Крім того, за вчинення порушення повторно протягом року з дня виявлення порушення - будуть застосовувати фінансові санкції у двократному розмірі мінімальної зарплати за кожне таке порушення.

Другий варіант, якщо сторони дійшли згоди компенсувати роботу у вихідний день у грошовій формі в подвійному розмірі, і роботодавець порушує норми вимог ст. 72, ст. 107 КЗпП. Тоді відповідно до ч. 7 ст. 265 КЗпП у разі виконання припису в певні терміни заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються. Однак якщо припис не буде виконано - застосовуватимуться фінансові санкції, передбачені абз. 5 ч. 2 ст. 265 КЗпП, а саме, в двократному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

У разі сплати юридичною особою або фізичною особою - підприємцем, який використовує найману працю, 50% розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу за порушення вимог законодавства про працю, передбаченого цією статтею, така постанова вважається виконаною.

Сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю відповідно до вимог ч. 10 ст. 265 КЗпП. Також за порушення вимог статті 72 КЗпП передбачено адміністративну відповідальність, яка визначена ч. 1 ст. 41 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics