Close button

Що таке гостьовий шлюб і чому він стає популярним

Що таке гостьовий шлюб і чому він стає популярним

Всім відомий офіційний шлюб, можна так сказати, класичний варіант, а також цивільний шлюб – коли чоловік і жінка живуть разом, але стосунки не реєструють, повідомляє Сегодня.

Останнім часом також став популярним ще й гостьовий шлюб, коли чоловік і жінка вважають себе сім'єю, але разом не живуть. Психотерапевт Оксана Діденко на своїй сторінці в Instagram пояснила, що таке гостьовий шлюб і чим він такий популярний.

Що таке гостьовий шлюб

"Суть в тому, що партнери знаходяться у стосунках один з одним, але живуть в різних місцях. Це може бути як просто в різних квартирах, так і в різних містах і навіть країнах. Час же проводять разом за домовленістю або як виходить", – пояснила психолог суть гостьового шлюбу.

За її словами, сюди ж можна віднести і стосунки на відстані. До того ж це може бути як постійний формат, так і тимчасовий захід.

Гостьовий шлюб: головні принципи

1. Люди можуть домовитися в принципі так будувати стосунки. До цього зобов'язують робочі умови, наприклад, або люди не хочуть ділити побут і змінювати звичний для себе спосіб життя.

При цьому вони поділяють спільні обов'язки, мають домовленості стосовно бюджету та спільних витрат, можуть планувати і виховувати дітей.

2. Так само гостьовий шлюб може бути тимчасовим. Знову ж таки, якщо робота на якийсь час до цього зобов'язує, пояснює експерт. Або ж таке буває під час сильних проблем у стосунках.

"Перебувати поруч стає нестерпним, але остаточного рішення рвати стосунки і йти немає. Тоді можна взяти ось таку дистанцію, пожити окремо, "відпочити один від одного", переосмислити те, що відбувається, знизити накал емоцій до такого рівня, щоб був можливий діалог і компроміс. Або підготуватися до розриву", – пояснила психотерапевт.

3. Гостьовий шлюб може бути (відносно) вимушеним або ж прийнятим за власним бажанням.

"У західному світі, де широкі трудові можливості по всьому континенту і плюс до цього свобода пересування, гостьовий шлюб зустрічається все частіше. Плюс сім'ї, де рейсова/вахтова робота у одного з партнерів (моряки, далекобійники та інші), теж сюди відносяться".

4. Партнери ухвалюють таке рішення виходячи з внутрішніх причин, а не зовнішніх обставин.

Експерт підсумувала, що кожна родина – це окремий унікальний всесвіт, існуючий за власними законами.

Ганна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics