Close button

Україна стрімко скорочує імпорт авто

Україна стрімко скорочує імпорт авто

Незважаючи на те що в Україні росте кількість китайських автомобілів, імпорт легковиків в цілому падає. як підрахували аналітики Асоціації автовиробників "Укравтопром", за перші півроку 2020 на Україну в режимі імпорту ввезли 193,5 тис. легкових автомобілів, повідомляє Сегодня.

"Такий обсяг імпорту виявився на 36% менше в порівнянні з показником за аналогічний період минулого року", – підкреслюють експерти.

З цієї кількості авто новими були лише 37,6 тис. (-1,4%), а основну масу – 155,9 тис. шт. (-41%) становив секонд-хенд. При цьому на закупівлю нових легкових автомобілів імпортери витратили 726 млн доларів в еквіваленті, а на придбання старих машин – 737,8 млн доларів.

"В результаті середня вартість імпортованого в цьому році нового автомобіля виросла до 19,3 тис. доларів, тоді як роком раніше вона становила 18,9 тис. Доларів. А середня митна вартість застосовуваної іномарки збільшилася на 1,1 тис. до 4,7 тис. доларів", – підкреслюють аналітики.

Найбільшим постачальником нових легкових автомобілів в Україні залишається Японія. За шість місяців з початку року з цієї країни ввезли 8745 авто. На другому місці поставки з Китаю – 5736 шт. Замикає трійку основних постачальників нових легкових авто Румунія з показником 5351 нових машин.

Старі автомобілі найчастіше купували в Німеччині – 38 991 старий легковий автомобіль. З США імпортували 32 076 б/в авто, і це другий результат. На третьому місці Франція, з якою в України прибуло 14 218 старих легковиків.

Ксенія Капустинська

Новини

Популярні теми форуму

analytics