Close button

Відпочинок у Славському: як відпочити і чим зайнятися

Відпочинок у Славському: як відпочити і чим зайнятися

Внутрішній туризм зі зрозумілих причин став головним трендом 2020 року. Напрямків, куди можна поїхати в Україні, дуже багато, але вибір найчастіше постає між горами і морем, повідомляє Сегодня.

В цьому матеріалі Сьогодні.Lifestyle розповідають про мальовничий карпатський курорт Славсько у Львівській області. Тут можна відносно недорого, цікаво і з користю провести вихідні або навіть повноцінну відпустку. І ми на власному досвіді перевірили – як саме.

Чим зайнятися в Славсько

  • Піднятися на канатці на вершини гір;
  • Розслабитися на кінній прогулянці;
  • Спіймати і власноруч приготувати форель;
  • Зібрати чай з карпатських трав;
  • Покататися на квадроциклах;
  • Спробувати "сон на бджолах" (вуликотерапія має заспокійливий ефект, поліпшує кровообіг і нормалізує тиск);

Крім того, вам буде цікаво:

Піти в гори

Славсько розташоване в долині річки Опір та її правої притоки Славки, на схилах гір Тростян (1235 м) і Ільзи (1606 м). Кілька годин походу – і перед вами відкриються неймовірної краси краєвиди!

По дорозі ви зможете зібрати багато запашних квітів, карпатських ягід, трав для чаю, а також випити чистої води з природних джерел.

Взимку на вершинах гір катаються лижники і сноубордисти – там є вся необхідна інфраструктура. Можна орендувати спорядження, випити глінтвейну і придбати красиві сувеніри.

Покататися на велосипедах

В горах обов'язково радимо проїхатися на велосипеді. У Славську є чимало Instagram-локацій з захоплюючими видами. І незабаром тут відкриють нову велодоріжку завдовжки 6,8 км (зі Славська до село Волосянка). Також планується облаштувати стартовий і фінішний майданчики і розробити велоквест.

У Славському є дуже красиві Instagram-локації

Велосипеди можна взяти напрокат на вул. Привокзальній, а також в готельному комплексі "Лагуна" на вул. Івана Франка, 21. Точок для оренди не так і багато.

Ціни цілком адекватні: одна година – 50 гривень, дві години – 90 гривень, три години – 120 гривень. На цілий день можна орендувати велосипед за 250 гривень.

Пікнік над прірвою

Гарна ідея для вихідного дня – влаштувати пікнік в горах. Тільки уявіть собі дерев'яну альтанку високо в горах, ще й над прірвою! А навколо — захоплюючі краєвиди, пагорби та смереки. Це найкраще місце для того, щоб провести час компанією або влаштувати романтичний вечір.

Незвичайна альтанка високо в горах

Як знайти: Альтанка на Погарі (на гугл-картах так і підписана) — 48°51’05.0″N 23°28’45.2″E

Релакс на відомій козячій фермі "Двох Катерин"

Щоб зарядити себе позитивом, варто відвідати козячу ферму "Двох Катерин". Раніше вона знаходилася в карпатському селі Орів, а тепер "переїхала" до селища Тухля – неподалік Славського. Тут вам влаштують справжню фотосесію з козами і навчать їх доїти!

Дегустація на фермі "Двох Катерин"

Можна продегустувати і придбати свіже молоко, чай, сиропи, сири, зроблені за унікальними рецептами. А також можна замовити екскурсію – триває вона приблизно пів години і коштує 50 гривень для дорослого і 25 гривень для дитини до 12 років.

Скуштувати місцеву бойківську кухню

Спробувати незвичайні наливки і традиційні місцеві страви бойківської кухні можна і потрібно в місцевих ресторанчиках. Ця кухня багата на м'ясні страви та вироби з тіста.

Що потрібно обов'язково спробувати?

  1. Неймовірно смачну грибну юшку;
  2. Банош (кукурудзяну кашу зі шкварками);
  3. Запечену форель;
  4. Карпатські лиганці (перетерта картопля та начинка з сиром, зверху поливаються сметаною).
Банош з бринзою та шкварками

Місцеві обов'язково порекомендують вам ресторан "Максим". Тут — найсмачніша кухня на курорті. У закладі є кілька залів, зручний літній майданчик, мангал та, що важливо, своя розважальна програма. Для 20 і більше гостей господарі ресторану організують карпатську забаву – накривають обід в глиняному посуді під живу етнічну музику. Всі охочі можуть сфотографуватися на пам'ять в національних костюмах.

На території ресторану також знаходиться експозиція оригінальних полотен відомих українських і закордонних художників, які приїжджали в Славсько під час щорічних пленерів. Ці картини можна придбати.

Розслабитися в SPA

У місцевих готельних комплексах можна відпочити в римській парній і фінській саунах, а також поплавати в панорамних басейнах з приголомшливим видом на Карпати. У барах вам запропонують авторські коктейлі та традиційні наливки.

Ціни – середні, що підійде і бюджетному туристу. Наприклад, абонемент в SPA готельного комплексу "Двір княжої корони" на цілий день коштує 700 гривень, на пів дня – 550 гривень, дві години – 350 гривень. Ціна для дітей 7-14 років – вдвічі менше, до 7 років – безкоштовно.

SPA з приголомшливим видом на Карпати

Як альтернативу рекомендуємо скупатися в традиційному козацькому чані – такі ванни в народі вважаються оздоровчими. А щоб збільшити цілющі властивості води, в ній ще заварюють збір лікарських трав. Після такого місцевого SPA з'являється відчуття легкості та повного розслаблення, за чим зазвичай і приїжджають туристи з шумних міст.

Козацький чан

Важливо: попередньо обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Нестандартний дитячий табір

Якщо ви їдете відпочивати сім'єю , зверніть увагу, що у Славську є розвиваючий табір Prim Art Camp для дітей від 4 до 14 років. Вожаті навчають маленьких українців танцювати гопак, а також займаються з ними спортом і танцюють. Усі разом весело проводять час, співають біля вогнища, стріляють з іграшкового лука, плавають в басейні і ходять на майстер-класи.

Табір розтащований на закритій території, що охороняється. Є два корпуси і котедж для проживання дітей, ресторан, колиба, літнє кафе, альтанки, спортмайданчик, зал для проведення заходів, кімнати для гуртків, настільний теніс, два басейни, медичний і масажний кабінети.

Проживання у Славсько: що обрати

Ціни на курорті стартують від 200 гривень за номер на двох у "зеленій садибі" і доходять до п'яти тисяч гривень. Недорого можна зупинитися недалеко від центру курорта у пансіонаті "Славський", тут же є вихід до річки. На території є все необхідне для гарного відпочинку – басейни з красивим видом, мангали, альтанки, відеосалон, більярд, прокат спортивного інвентарю.Вартість двомісного номера зі сніданком і можливістю користуватися басейном стартує від 1350 гривень. Двокімнатний номер для сім'ї з чотирьох осіб зі сніданками обійдеться у 2250 гривень.

Як доїхати до курорту Славсько

Автобуси ходять зі Львова, Стрия та Сколе. Інший варіант – потягом зі Львова (плацкарт – 135 гривень), Києва (купе – 600 гривень), Ужгорода, Мукачевого, Сваляви, Воловця, Чопа, Миколаєва, Тернополя, Харкова, Одеси, Вінниці та Хмельницького. Власним автомобілем – по автотрасі М-06 через Львів і Сколе.

Та найголовніше – візьміть з собою гарний настрій!

Володимир Грисюк

Новини

Популярні теми форуму

analytics