Close button

Що таке апсайклінг: про тренд 2020 року

Що таке апсайклінг: про тренд 2020 року

Зараз купувати речі в секонд-хенді не соромно, а навіть модно. Зірки, дизайнери і блогери хваляться тим, що одягаються у вживане. Навіть Кембриджський словник вибрав словом року "апсайклінг" (upcycling – англ.), що означає "повторне використання речей", повідомляє Сегодня.

Апсайклінг стосується і одягу, і меблів, і побутових речей. Ведучі програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Марія Мельник і Григорій Герман дізналися всі про цей метод і розповіли, як можна використовувати старий комод, і що робити з уже давно неактуальною сорочкою.

Що таке апсайклінг і чому це головний тренд 2020 року

Вечірня сукня із риболовної сітки, світильники із запчастин старого велосипеда або ж аксесуари із консервних банок – "upcycling" або ж друге життя речей – справжній світовий тренд. Ношений одяг – цінний ресурс. Не обов’язково прощатися з ним, його можна перешити, модернізувати та носити ще не один сезон.

"Зараз не тільки можна використовувати речі вдруге, а це є модним трендом, – зазначає стилістка Анна Соболєва у програмі "Ранок з Україною". – Це ще зберігає гаманець, дозволяє людині не морочитися щодо свого зовнішнього вигляду".

Ви можете носити вінтажну кофточку мами або навіть сукню з бабусиної скрині. Або переробити власну річ, яка втратила актуальність.

"Якщо ми бачимо, що річ просто стала не актуальною по фасону, але вона в хорошому стані, зроблена з якісної тканини, з хороших матеріалів, підходить вашому типажу, то чому б не використати цю річ?" – коментує експерт.

Тому з будь-якої неактуальною сорочки можна зробити модний елемент. Для цього потрібно тільки бажання і ножиці – обріжте кофточку на 3 сантиметри нижче нагрудних кишень. І вуаля! Модна коротка сорочка готова! Адже в цьому сезоні актуальною є кроп-довжина.

Також у багатьох вдома є старі непотрібні джинси. Не поспішайте нести їх на смітник! Залежно від фасону їх можна переробити.

"Ми задіємо відразу 2 тенденції: перша – це необроблений край низу, а другий – вирізана кишеня джинсів, – дає пораду стиліст в ефірі телеканалу "Україна". – Ось таким нехитрим способом ваші старі речі знаходять нове життя і можуть послужити ще один сезон".

Трішки фантазії та часу і вашим старим речам знайдеться нове застосування. І стосується це не лише одягу. У гаражі завалялася риболовна сітка – зробіть із неї модний світильник. Або у старі тенісні ракетки вмонтуйте дзеркало – справжній витвір мистецтва. А непотрібний комод використайте як клумбу – засипте у шухляди ґрунт та посадіть квіти. Там можна навіть розсаду вирощувати.

Інна Петрова

Новини

Популярні теми форуму

analytics